De Mos over aanzien Nederlandse coaches: "Veel respect voor Nederlands voetbal in België"

Jordy Ferket
| 16 reacties
De Mos over aanzien Nederlandse coaches: "Veel respect voor Nederlands voetbal in België"
Foto: © SC

In de zomer van 2012 stonden er maar liefst zes Nederlandse trainers aan het roer bij Belgische eersteklassers. Na het ontslag van Been blijven er nu nog maar twee coaches over: Menzo en Van den Brom. Volgens Aad De Mos tonen onze landgenoten veel respect voor Nederlands voetbal

“Het Nederlands voetbal geniet nog veel aanzien in België”, aldus De Mos aan de NOS “De voetbalwereld is een papegaaienwereld. Als er één een Hollandse trainer heeft, dan willen de andere clubs dat ook. Maar in België telt alleen het resultaat. Mooi voetbal komt pas later. Het probleem voor de Nederlandse trainers nu is dat ze allerlei spelers in de maag gesplitst krijgen door de clubleiding, vaak uit alle windstreken.”

De Mos denkt dat Van den Brom na het seizoen afscheid zal nemen van Anderlecht. “Als een buitenlandse trainer verliest, is het zijn schuld. Als een buitenlandse trainer wint, is het de verdienste van de club. Dat was vroeger ook al zo. De media schrijven nu allemaal: wat heeft die Van den Brom nu eigenlijk bewezen?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties