Franky Van der Elst over strijd play-off 1: "Als Gent het haalt, dan is dat door het falen van Genk"

Jordy Ferket
| 11 reacties
Franky Van der Elst over strijd play-off 1: "Als Gent het haalt, dan is dat door het falen van Genk"
Foto: © SC

De strijd om het laatste ticket voor play-off 1 belooft heel spannend te worden. Racing Genk en AA Gent staan momenteel op gelijke hoogte. Analist Franky Van der Elst denkt voorlopig dat de Limburgers play-off 1 zullen spelen. "Als Genk wint tegen Bergen, dan is de kans groot dat ze het halen."

Genk en Gent staan nu op gelijke hoogte. Toch staan de Limburgers nog boven de Gentenaars, omdat ze twee matchen meer gewonnen hebben. “De strijd om play-off 1 belooft heel spannend te worden. Genk moet absoluut winnen komend weekend tegen Bergen”, aldus Van der Elst aan Voetbalkrant.com. “Als ze die partij winnen dan is de kans groot dat ze het halen.”

"Als Genk wint tegen Bergen, dan is de kans groot dat ze het halen"

Wat als ze die partij dan niet winnen? “Dan wordt het heel moeilijk. Een verplaatsing naar Kortrijk is altijd heel moeilijk en zeker voor Genk. Maar voorlopig denk ik toch dat zij het zullen halen, omdat ze twee partijen meer gewonnen hebben. Als de Buffalo’s alsnog play-off 1 halen, dan is dat door het falen van de Limburgers”, vertelde Franky Van der Elst.

"9/39 is ongelooflijk slecht. Dat zijn cijfers die degradatieploegen voorleggen"

“Wat Genk in de terugronde meemaakt, dat had niemand verwacht. Wat er precies mis is gelopen, blijft een raadsel. Het lijkt wel alsof de spelers nog nooit hebben samengespeeld. 9/39 is ongelooflijk slecht. Dat zijn cijfers die degradatieploegen voorleggen. Stel je maar eens voor dat ze dit aan het begin van het seizoen al meemaken.”

"AA Gent is wel aan een mooie reeks bezig"

Hoewel Van der Elst momenteel denkt dat Genk het zal halen, vindt hij de prestaties van de Gentenaars wel sterk. “AA Gent is natuurlijk wel aan een mooie reeks bezig. Dit weekend wonnen ze tegen Charleroi en de week ervoor tegen leider Standard. Vooral die winst tegen de Rouches kan in de eindafrekening eventueel belangrijk zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties