Vercauteren beslist pas na play-offs over zijn toekomst

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Vercauteren beslist pas na play-offs over zijn toekomst
Foto: © SC

KV Mechelen verzekerde zich door de zege tegen Lokeren van het behoud in eerste klasse. Play-off 2 ligt in het verschiet en de club maakt ook al werk van volgend seizoen. "We willen terug die stabiele eersteklasser met enkele uitschieters worden", zegt sportief directeur Fi Van Hoof.

Nu de club gered is kan het bestuur van Malinwa zich volledig focussen op de voorbereiding van het volgende seizoen. “We hebben de evaluatie al gemaakt”, opent Van Hoof tegenover Voetbalkrant. “Op drie posities beschikken we over iets te weinig kwaliteit. Daar moet iets bijkomen om in de toekomst eens mee te spelen voor play-off 1. We zitten nog in competitie dus met namen ga ik niet naar buiten komen.”

Toch lijkt het duidelijk dat de versterking vooral in het voorste compartiment welkom is. “We moeten sowieso aanvallend iets bijhalen want Aleksandar Trajkovski keert terug naar Zulte Waregem en Mads Junker is einde contract. Daar gaan we iets moeten doen”, zegt Van Hoof.

“Tel de punten die we lieten liggen tegen Cercle en Oostende erbij en we doen nog bijna mee voor play-off 1.”

Hoe ver staat het ondertussen met de contractverlengingen van coach Frank Vercauteren en David Destorme? “Franky komt daar zelf niet mee naar buiten. Hij wil dat zelf even rustig bekijken en een goeie evaluatie maken na de play-offs. Dat is logisch.”

“In het contract van David Destorme staat dat wanneer hij 20 matchen speelt het automatisch verlengd wordt, daar zit hij boven. Hij was vrijdag op de wedstrijd aanwezig en stelt het goed."

Uitschieters

KVM boekte in de terugronde knappe overwinningen tegen ondermeer Anderlecht en Lokeren. “We hebben inderdaad enkele mooie uitschieters gehad tegen twee teams uit de top-6. Het is jammer dat we tegen Oostende en Cercle Brugge punten lieten liggen. Tel die erbij en we doen nog bijna mee voor play-off 1. Het ligt kort bij elkaar allemaal.”

En dus zit er dit weekend op bezoek bij de Rouches misschien wel een stunt in? “Standard zal er zaterdag na de 0 op 6 wel vol tegenaan gaan. We moeten maken dat we de eerste 20 minuten goed doorkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties