Interview Bruno voor cruciale interland: "Mitrovic al wat geplaagd"

Bruno voor cruciale interland: "Mitrovic al wat geplaagd"
Foto: © SC

Vanavond om 18u spelen de Belgische beloften hun EK-kwalificatie-interland tegen Servië. In geval van winst zijn de 'kleine' Duivels zeker van groepswinst, maar moeten ze nog barragematchen spelen. Massimo Bruno kijkt alvast uit naar het duel met zijn Anderlecht-ploegmaat Aleksandar Mitrovic.

Johan Walckiers in Diegem

Voor Bruno een adempauze na de zware weken die hij bij Anderlecht achter de rug heeft. “Het is altijd leuk om even er tussenuit te zijn en bij de nationale ploeg te komen”, zegt Bruno. “Druk of geen druk bij Anderlecht. We hebben een hechte vriendengroep. Maar het is niet om uit te puffen dat we hier zijn. Die match tegen Servië is superbelangrijk. Want we kunnen ons niet inbeelden dat we er niet bij gaan zijn op het EK.”

Heb je je ploegmaats al gewaarschuwd voor Mitrovic?

“(lacht) Nee, dat hoeft niet. Iedereen kent hem wel. Onze verdedigers hebben allemaal ook al tegen hem gespeeld. En ik heb vertrouwen in hen. Mitro kan altijd wel een goal uit het niets maken, maar daar kan je dan niets aan doen.”

Heb je met hem gesproken over de match?

“Verleden week hebben we wel wat heen en weer gegrapt. Hij is er van overtuigd dat zij gaan winnen, ik dat wij gaan winnen. We zullen wel zien wie gelijk krijgt.”

Wat herinner je je nog van Servië?

“Ik heb daar maar vijf minuten gespeeld, maar het was een heel moeilijke match. De supporters daar zijn gek. En niet in de positieve zin. Onze spelers hebben heel wat racistische opmerkingen naar hun hoofd gekregen. Uiteindelijk hebben we daar een heel goed punt gehaald.”

Is het de sterkste ploeg uit jullie groep?

"Nee, Italië staat toch nog een trapje hoger qua tactisch vernuft en individuele klasse. De match tegen hen was moeilijker als die tegen de Serviërs, waar de omstandigheden ook meespeelden."

Als je de namen bekijkt van België is het toch ook even slikken.

"Het is een fantastische groep. Iedereen speelt al in de eerste ploeg. We hebben enorm veel kwaliteiten. Het is aan de coach om daar een goeie mix uit te zoeken en te zien wie in vorm is."

Deze groep mag nooit het EK missen?

"Daar durven we zelfs niet aan denken. Het zou een enorme ontgoocheling zijn."

Waar moet Walem jou nu uitspelen? Want bij Anderlecht heb je ook een andere positie?

"Ja, ik speel meer centraal nu bij Anderlecht. Maar ik kan alle drie de aanvallende posities aan: links, rechts en centraal. Mijn voorkeur gaat wel uit naar rechts of centraal, maar ik schik me in wat de coach beslist."

Hoe moeten jullie Servië verslaan?

"Uitgaan van onze eigen kracht en het balbezit opeisen. Zelf het spel maken, daar hebben we de ploeg voor. En met Michy hebben we een enorme speerpunt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties