Werk aan de winkel voor Argentinië

Caroline Tonnelier

Het Argentinië van Lionel Messi wil in Brazilië graag tot het einde meestrijden voor de titel. In een oefenwedstrijd tegen Roemenië kon de ploeg van Sabella echter niet overtuigen: het werd 0-0.

Argentinië startte met Messi, Higuaín, Aguëro en Di María in de basis en dan zou men toch denken dat die voorhoede garant zou staan voor doelpunten. Ondanks de aanvallende weelde bij de bezoekers waren de beste kansen in de eerste helft zowaar voor de thuisploeg. Er werd zelfs een goal van Roemenië onterecht afgekeurd.

In de tweede helft was met name Aguëro dicht bij de 0-1, maar de spits van Manchester City kon ploeggenoot Pantilimon niet kloppen. De wedstrijd eindigde dan ook op een scoreloos gelijkspel. Bij Argentinië kreeg Biglia een invalbeurt van iets meer dan een halfuur.