Reactie Courtois baalt met tegentreffers: "Dit is niet leuk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Courtois baalt met tegentreffers: "Dit is niet leuk"
Foto: © SC

Thibaut Courtois kreeg tegen Ivoorkust amper werk op te knappen, maar moest in extremis toch nog twee ballen uit zijn net vissen. "Het is frustrerend, maar we bewezen in de WK-kwalificatiecampagne al dat we een resultaat kunnen spelen."

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels gaven tegen Ivoorkust een 2-0-voorsprong uit handen. Vooral Thibaut Courtois baalde na afloop met de tegendoelpunten. "Dit is niet leuk", liet de nationale doelman optekenen. "Ik heb mijn werk nochtans gedaan, denk ik. Wat de oorzaak van de tegentreffers is? Wellicht een gebrek aan concentratie."

"Willen elke wedstrijd winnen"

"Het is duidelijk dat we te zwak verdedigen op de stilstaande fases", gaat Courtois verder. "Al deden die vele wissels er natuurlijk ook geen goed aan. De wedstrijd viel een beetje dood en het ritme verdween volledig uit de partij. Al hadden we die laatste bal misschien gewoon weg moeten knallen."

Ondertussen is het alweer een tijdje geleden dat de Rode Duivels nog eens de volle buit pakten. Ook tegen Wales, Colombia en Japan werd niet gewonnen. "Nochtans willen we elke wedstrijd winnen", besluit Courtois. "In de WK-kwalificatiecampagne bewezen we al dat we een resultaat kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties