Negatieve reeks van Racing Genk onnavolgbaar bij topploegen

Negatieve reeks van Racing Genk onnavolgbaar bij topploegen
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

9 op 42. Dat is het bilan van Racing Genk de voorbije maanden. Voor een topploeg een rapport dat onnavolgbaar is en nog nooit gezien.

Door Aernout Van Lindt

Ja, Anderlecht begon in het verleden al eens heel slecht aan een competitie. Ja, op Jan Breydel werd het begrip zwarte december of zwarte januari de voorbije tien jaar meermaals bovengehaald. Maar neen, nooit duurde de malaise langer dan 6-7 speeldagen, terwijl Racing Genk nu al aan het dubbele zit.

Anderlecht kwam in Genk winnen toen het nog geen Sinterklaas was, zelfs geen Sint-Maarten en ondertussen zitten we al voorbij Aswoensdag op weg naar Pasen. Zolang duurt de malaise qua punten al bij de Limburgers. Als er dit weekend thuis verloren wordt van Bergen wordt met zes thuisnederlagen op rij ook een nieuw record gevestigd voor wat betreft de topteams.

Enkel Stuttgart ter vergelijking

Als we rondspeuren in België of Europa de laatste jaren, komen we met geen enkel team dat zo ver is afgedaald. Ja, Kortrijk of NEC hebben ook al eens een 9 op 39 gescoord, maar daar spreken we van middenmoters en niet van ploegen die Europees voetbal ambiëren.

Als we dan toch een vergelijkingspunt kunnen vinden, dan is het er ook eentje van dit seizoen. In Duitsland is Stuttgart helemaal weggezakt naar de lagere regionen van de competitie, na een beschamende 0 op 24, of zelfs maar 7 op 42 in dezelfde spanne als Racing Genk.

Het verschil? Bij Racing Genk was Europees voetbal dit jaar nog lang de oplapvod, terwijl Stuttgart er in augustus al uitlag tegen het bescheiden Rijeka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties