"Blij met Sporting" in nieuw jasje voor bekerfinale

"Blij met Sporting" in nieuw jasje voor bekerfinale
Foto: © SC

Een groot volksfeest wordt het komende zaterdag op de Heizel als Lokeren en Zulte Waregem tegen elkaar strijden om de Beker van België. Er is een Fan Village aan beide kanten, Lokeren komt nu ook met een remix (en een dvd) van het clublied speciaal voor de gelegenheid.

Aernout Van Lindt in Lokeren

Op de dvd zullen we beelden zien van hoe het lied wordt uitgevoerd. Het lied 'Blij met Sporting' kreeg dus ook een heuse videoclip, een initiatief dat ontstaan is na de wedstrijd tegen Standard.

De zang is in handen van Peter Van Eetvelde, bijgestaan door de jeugdwerking van Sporting Lokeren en een tiental spelers van de A-kern. "Eerst was er niet veel moed bij de spelers van Lokeren. Enkel Killian en Nill toonden zich eerst bereid, maar zij hebben uiteindelijk een tiental anderen kunnen overtuigen om toch mee te zingen", aldus stadionspeaker Jan Millecam.

"Tekst was van de eerste keer goed"

De productie van de bekerversie was in handen van Fonny De Wulf, de tekst is nog steeds van Francine Van De Velde: "Ik ben blij dat ze dit nummer nu gaan gebruiken voor de bekerfinale. Het is al meer dan dertig jaar oud, maar het was blijkbaar nog populair."

"Killian kende het ook nog van vroeger bij de jeugd", gaat Van De Velde verder. "Ze vroegen me ooit of ik een tekst kon schrijven op die muziek en ik heb het toen op een nacht klaargespeeld. Het was van de eerste keer goed."

De video zal normaliter vanaf woensdag verkrijgbaar zijn op dvd in de Clubshop. Ook op Lokeren Village zal de video - die 5 euro zal kosten - verkoopbaar zijn.

De komende dagen zal u hier nog meer lezen van de feestplannen van Lokeren en Zulte Waregem naar aanleiding van de bekerfinale op 22 maart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties