Braziliaanse ster hangt schoenen aan de haak

Nicola Cantoro
| 4 reacties
Braziliaanse ster hangt schoenen aan de haak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U kent hem van zijn spectaculaire omhaals, zijn geweldige linker voet, heerlijke vrije trappen, de rode kaart die hij Turkije aansmeerde met een stukje theater op het WK in 2002… Rivaldo was al een tijdje op zijn retour. Maar nu hangt de Braziliaanse ster zijn schoenen definitief aan de haak.

De ex-speler van Barcelona, AC Milan, Olympiakos Piraeus, AEK Athene en tal van Braziliaanse clubs zette vandaag op 41-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. "Met tranen in de ogen wil ik graag eerst God en mijn familie bedanken. Ik ben iedereen dankbaar voor de steun en de affectie die ik de afgelopen 24 jaar als speler kreeg. Vandaag communiceer ik aan al mijn fans in de wereld dat mijn carrière als speler erop zit", liet Rivaldo weten via Instagram.

"Er waren heel veel obstakels, uitdagingen en tegenslagen. Maar er waren veel meer veranderingen, vreugde-uitbarstingen en prestaties.” In 1999 werd Rivaldo, toen spelende bij Barcelona, Wereld- en Europees  voetballer van het jaar. In 2002 werd hij wereldkampioen met de Seleçao in Zuid-Korea en Japan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties