Meeste Rode Duivels losten hun speelminutenprobleem op

Meeste Rode Duivels losten hun speelminutenprobleem op
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Wie mee wil naar het WK, moet er voor zorgen dat hij een vaste waarde wordt bij zijn ploeg of een oplossing zoeken. Dat was de boodschap van bondscoach Marc Wilmots na de oefeninterlands in november. Velen zijn op de goede weg, wie (nog) niet?

Door Aernout Van Lindt

Dries Mertens speelt zich bij Napoli steeds meer in de kijker, Steven Defour heeft - deels door een trainerswissel - ook de juiste keuze gemaakt door te blijven bij Porto. Zij zullen vanavond mogelijk weer allebei schitteren in de Europa League.

En er is nog meer goed nieuws: naast een aantal sterren (Courtois, Mignolet, Kompany, Hazard, ...) die bij hun team incontournable zijn, heeft nu ook Kevin De Bruyne zijn draai gevonden. Hij speelde in twee maandjes Wolfsburg al meer dan vijf keer zoveel dan bij Chelsea. Zijn er dan nog spelers waar we ons wél zorgen moeten over maken? Jawel, die zijn er wel degelijk.

Daniël Van Buyten

Daniël Van Buyten mocht vorige week nog eens een hele wedstrijd spelen bij Bayern München, maar globaal genomen komt hij gemiddeld 1 keer per maand amper in actie. Dat is intrinsiek te weinig om klaar te zijn voor een WK, al is en blijft Van Buyten een topprof die op ervaring en routine van goudwaarde kan zijn voor Wilmots.

Thomas Vermaelen

Ook Vermaelen mocht dit weekend nog eens heel even opdraven, maar het waren meteen ook zijn eerste speelminuten in de competitie voor Arsenal. Hij verkoos deze wintermercato om te blijven bij The Gunners, maar komt globaal genomen - inclusief blessures - nog te weinig aan spelen toe met oog op het WK.

Vraagteken: Toby Alderweireld

Wie mogelijk de verkeerde keuze maakte door van Ajax te vertrekken naar Atlético Madrid, is Toby Alderweireld. In Amsterdam was hij zeker van zijn stekje, terwijl het in Madrid knokken is voor speelminuten. De laatste weken krijgt hij echter steeds meer zijn kans, dus mogelijk is ook zijn trein vertrokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties