Coach Beerschot-Wilrijk: "Drang om het af te maken is groot"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 30 reacties
Coach Beerschot-Wilrijk: "Drang om het af te maken is groot"
Foto: © SC

Morgen moet de grote dag worden voor Beerschot-Wilrijk. Voor een volgepakt Kiel wil de fusieclub de titel pakken en zich verzekeren van een plek in nationale. "De drang om het af te maken is groot", vertelt coach Urbain Spaenhoven aan de vooravond van de kampioenenmatch.

Door de puntendeling (1-1) van vorig weekend uit bij Verbroedering Arendonk, zag Beerschot-Wilrijk zich genoodzaakt de champagneflessen nog een weekje in de koelkast te bewaren. "De drang om het af te maken is bijzonder groot", blikt Spaenhoven vooruit bij Voetbalkrant.com. "Titelstress kan je het niet noemen. Je zit in een comfortabele situatie met elf punten voorsprong, dan breng je dat verwachtingspatroon zelf teweeg."

"Het moment wanneer je het moet afmaken is het moeilijkste", gaat de trainer verder. "Ook Standard, Westerlo en Zaventem maken dat mee. In elke reeks van Belgische nationale merk je dat aan de leiding komen en de zaken finaliseren het moeilijkste blijkt."

"De openingsmatch was al indrukwekkend, zaterdagavond doen we er nog een schepje bovenop"

Bestaat er iets mooier dan voor eigen publiek de titel te pakken? “Op het Kiel kampioen spelen is vele malen mooier. Voor je eigen supporters die een heel jaar zo massaal aanwezig waren.”

"Vrijdagmiddag waren er nog 1.000 kaarten beschikbaar. We gaan richting een vol huis", aldus een tevreden Spaenhoven. "Ik denk dat Het Kiel voor een unicum zal zorgen in eerste provinciale. De openingsmatch was al indrukwekkend, zaterdagavond doen we er nog een schepje bovenop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties