Franky Van Der Elst over Danté: "Hij is veel scherper en gedisciplineerder dan bij Standard"

Nicola Cantoro
| 6 reacties
Franky Van Der Elst over Danté: "Hij is veel scherper en gedisciplineerder dan bij Standard"
Foto: © SC

Enkele jaren geleden speelde hij nog in België voor Standard. Nu is Danté Bonfim de onbetwistbare nummer één in de defensie van het oppermachtige Bayern München. De Braziliaanse verdediger verlengde onlangs zijn contract bij de Duitsers tot 2017 en is binnenkort ook te bewonderen op het WK.

Door Nicola Cantoro

Franky Van Der Elst volgt de Bundesliga van dichtbij en is onder de indruk van de prestaties van Danté. “Bij Standard was Danté wel eens op een foutje te betrappen. De nonchalance droop er soms vanaf. In Duitsland is hij veel geconcentreerder geworden. Hij is nu veel scherper en gedisciplineerder dan in zijn tijd bij Standard.”

“Bij Standard was hij ook stevig in de duels, maar toen kwam er vaak een zware overtreding bij te pas”

Het verschil met zijn periode bij Standard kan Van Der Elst maar niet genoeg benadrukken. “Bij Standard kon hij soms eens van die rare dingen doen achterin die voortkwamen uit zijn nonchalance. Bij Bayern is dat allemaal weg”, gaat de ex-Rode Duivel verder. “Hij verdedigt scherp, heeft een goede lange bal, is gevaarlijk op de stilstaande fase, meedogenloos in de duels… Bij Standard was hij ook stevig in de duels, maar toen kwam er al te vaak een zware overtreding bij te pas. Nu is dat weg. Ik ben eigenlijk wel verrast dat hij zo goed is geworden. Na de overstap naar Duitsland heeft hij beseft dat hij geconcentreerder moest zijn.”

“Danté is voetballend beter dan Van Buyten en betrouwbaarder achterin”

Bij Bayern zal Danté dan ook niet moeten vechten voor zijn plaats. “Je hebt bij Bayern München ook nog Badstuber, Van Buyten en Boateng, maar Danté is de onbetwistbare nummer één in de defensie. Hij is voetballend beter dan Van Buyten. Hij is jonger en ook iets betrouwbaarder.”

Danté heeft geen stappen overgeslaan. Hij ging altijd een trapje hoger. Van Charleroi naar Standard, dan naar Mönchengladbach om uiteindelijk bij Bayern München terecht te komen. “Er zijn veel speler die te snel hogerop willen. Danté ondernam de perfecte stappen. De stap naar Mönchengladbach heeft hem zeker goed gedaan. Hij speelde daar op een hoger niveau dan Standard en kon zo wennen aan het hoge niveau van het Duitse voetbal”, zegt Van Der Elst.

Binnenkort zal Danté te zien zijn op het WK in Brazilë met de Seleçao. “Ook op het WK verwacht ik dat hij zal spelen. Je hebt daar natuurlijk ook David Luiz en Thiago Silva die de onbetwistbare nummer één is. Dus hij heeft wel enkele geduchte concurrenten, maar ik zie hem zeker speelminuten krijgen”, besluit Van Der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties