Er zit een lijn in: buitenlandse clubs van Duchâtelet doen het archislecht

Er zit een lijn in: buitenlandse clubs van Duchâtelet doen het archislecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roland Duchâtelet kocht deze winter club na club. Naast Standard en via familiebanden ook STVV en Ujpest kreeg hij drie extra clubs in handen. Sinds zijn komst zijn die teams echter allen gebuisd. Een opmerkelijk gegeven.

FC Carl Zeiss Jena: 4 op 15

Carl Zeiss Jena is een gewezen Oost-Duitse topclub, die in de jaren '60 en '70 zelfs Europees speelde. Nu zit de ploeg in de Duitse Regionalliga Nordost, de vierde klasse van het Duitse voetbal is dat.

Duchâtelet kreeg de vierdeklasser half december in handen, toen het winterstop was in de Duitse lagere regionen. De club verloor op dat moment amper een keer, maar sinds de topman van Standard de club in handen kreeg won het nog maar een keer. Een 4 op 15 is het magere bilan, de club is gezakt naar plek 4 in de stand.

Charlton: 11 op 33

Begin januari nam Roland Duchâtelet ook de touwtjes in handen bij Charlton. De eerste weken ging het bijzonder slecht met de club, maar door recentelijk toch twee keer te winnen in drie wedstrijden staat het team voorlopig net niet op een degradatieplaats.

Toch zijn ook hier de cijfers in het 'tijdperk Roland' niet om over naar huis te schrijven. Werk aan de winkel ook in de Championship in Engeland, om minstens degradatie te vermijden dit seizoen.

Alcorcon: 12 op 33

Alcorcon speelt in de Segunda Division. Duchâtelet wil van de club op termijn een eersteklasser maken in Spanje, maar dan zal het toch eerst en vooral de degradatie moeten zien te ontwijken.

Sinds Duchâtelet de club in handen heeft (10 januari), werd het uitgeschakeld in de Copa del Rey door Espanyol en pakte het in de competitie 12 op 33. Daardoor staat de club momenteel amper op een 19e stek op 22 ploegen, voorlopig 'goed' voor een plek onder de rode degradatielijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties