Preud'homme treft morgen 'coming man' Maes: "Belgische trainers krijgen te weinig erkenning"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Preud'homme treft morgen 'coming man' Maes: "Belgische trainers krijgen te weinig erkenning"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen geven Club Brugge en Sporting Lokeren het startsein van de titelrace. Het duel is ook een partij tussen twee voetbaldieren. Michel Preud'homme neemt het immers op tegen Peter Maes. "En we hebben nog een pak toptrainers rondlopen in ons landje."

Cédric De Volder in Brugge

Peter Maes was de voorbije weken niet uit het nieuws weg te slaan. De voormalige doelman won afgelopen weekend zijn tweede Cofidis Cup in drie seizoenen met de Waaslanders. De Belgische voetbalwereld linkt hem al aan onder meer RSC Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent. 

Ook Michel Preud'homme steekt zijn bewondering voor het werk van Maes op Daknam niet onder stoelen of banken. "Maar ik heb respect voor alle trainers in de Jupiler Pro League", voegt de Luikenaar daaraan toe. "Die mensen werken allemaal keihard met weinig materiaal. Eigenlijk is er te weinig erkenning."

"Prijs in Eredivisie was voor alle Belgische trainers"

"Net daarom was ik zo fier toen ik als coach van FC Twente werd verkozen als beste coach van de Eredivisie", glimlacht de Luikenaar. "Het is een hele prestatie om als kleine Belg zo'n award te winnen in het buitenland. Maar eigenlijk was die prijs voor al mijn Belgische collega's."

Ook Preud'homme ziet Maes al aan de slag bij een topclub in binnen- of buitenland. "Maar dan hoop ik wel dat hij een kans zal krijgen. Een Portugees, Fransman of Spanjaard mag na zijn eerste titel al meteen aan de slag in de Premier League. Maar ook de Belgen verdienen dat, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties