Revolutionaire Nations League is een feit

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 27 reacties
Revolutionaire Nations League is een feit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De UEFA heeft donderdagvoormiddag op een congres in Astana (Kazachstan) ingestemd met de invoering van de Nations League. Alle 54 leden van de Europese Voetbalbond stemden voor. Vanaf 2018 krijgen we dus iedere zomer een landentoernooi voorgeschoteld.

De Nations League gaat van start in 2018 en komt er in de eerste plaats ter vervanging van de vriendschappelijke wedstrijden. Over hoe de invulling van het toernooi er precies gaat uitzien is het nog even koffiedik kijken.

Mogelijk worden de Europese landen op basis van hun sterkte onderverdeeld in vier divisies. Per divisie zouden er dan vier poules opgemaakt worden die uit drie of vier landen gaan bestaan. Die spelen onderling een thuis- en een uitduel. De groepswinnaars treffen elkaar in de zomer van 2019 voor een finalecompetitie.

Extraatje

Aan de Nations League hangt een mooie bonus vast. Bij de eerste editie zijn er meteen vier tickets te verdienen voor het EK in 2020. Door de invoering van deze landencompetitie is er vanaf van 2018 elke zomer een landentoernooi. Is er geen WK of EK, dan vindt de ontknoping van de Nations League plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties