Dury poëtisch: "Als je een verlies juist kadert, kan je later een mooi schilderij krijgen"

Dury poëtisch: "Als je een verlies juist kadert, kan je later een mooi schilderij krijgen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury begint morgen met Zulte Waregem aan een nieuwe strijd om de Europese tickets in play-off 1. "We gaan voor een Europees ticket en als dat niet lukt, is er geen man overboord."

Aernout Van Lindt in Waregem

De verloren bekerfinale zinderde enkele dagen na aan de Gaverbeek, maar ondertussen kan de trainer van Zulte Waregem al van iets verder afstand kijken naar de wedstrijd: "We hadden het vooraf gezegd dat het van details kon afhangen, en dat is ook gebleken. We hadden wel iets te lang nodig na het tegendoelpunt om terug tot voetballen te komen", aldus Dury.

Maar de verloren bekerfinale kan ook een leermoment zijn, weet de oefenmeester: "We moeten hier sterker uit worden. We zijn niet weggespeeld in de bekerfinale, het was een spannende wedstrijd. Ik heb dan ook tegen mijn spelers gezegd om de bladzijde om te slaan en er terug voor te gaan in de play-offs. Als je een verlies goed kadert, kan dat later nog een mooi schilderij worden."

"Niet op twee minuten achterstand gereden"

En dus is een goede start in de play-offs belangrijk voor Dury: "We moeten in onszelf blijven geloven. Ik ben fier op mijn team en we staan er dicht bij. Het is niet dat we - om het in wielertermen uit te drukken - op twee minuten achterstand zijn gereden. Nee, we zitten nog in het pelotonnetje dat meestrijdt om de prijzen. Dan kan je eens tweede worden - zoals vorig jaar - of derde."

Of ook eens winnen? "Ja, ooit zal dat misschien eens gebeuren. We zijn daar in ieder geval mee bezig. We gaan er altijd voor, ook nu hebben we nog die ambitie om een Europees ticket te halen. Lukt dat niet? Dan hebben we er alles aan gedaan en is er geen man overboord, zoals nu ook met de verloren bekerfinale. We hebben er alles aan gedaan en zijn toch mooi vierde geworden in de competitie ook."

"Je mag nog iets verwachten"

De match tegen Genk wordt een eerste belangrijke wedstrijd in de play-offs. "Als we die kunnen winnen, en dan onze reeks thuis verderzetten, dan doe je weer mee in de strijd. De focus zit al sinds woensdag terug op play-off 1."

Het bleek in het verleden al vaker: als je denkt dat Zulte Waregem niet meer meespeelt, dan keren ze het tij. "Dus je mag nog iets verwachten", besloot Dury lachend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties