Genkse jongeren mogen weinig hoop koesteren op basisstek

Robby Morren
Robby Morren
| 19 reacties
Genkse jongeren mogen weinig hoop koesteren op basisstek
Foto: © Photonews

Emilio Ferrera is nu een vijftal weken aan de slag bij Racing Genk en heeft ondertussen een beter beeld gekregen van de spelers. Daarbij vielen enkele jongeren hem positief op. Toch vraagt hij zich luidop af of ze wel klaar zijn voor een basisstek.

Robby Morren in Genk

Pieter Gerkens liet de afgelopen weken zien dat hij over heel wat kwaliteiten beschikt. De middenvelder werd door Mario Been enkele keren in de basis gedropt. Nu is ook Emilio Ferrera blij verrast met de kwaliteiten die enkele Genkse jongeren tentoonspreiden.

Door de schorsingen van Kara en Koulibaly wordt Timothy Castagne opgenomen in de selectie voor de partij tegen Zulte Waregem. "Hij heeft een hele goede match gespeeld met de beloften, ik was onder de indruk van zijn prestatie", aldus Ferrera.

"Ik weet niet of de jongeren klaar zijn om een wedstrijd te beginnen"

"Sandy Walsh is een hele goede centrale verdediger. Toen ik kwam, speelde hij als rechtsback, maar ik vind hem goed als centrale verdediger. Ook Pieter Gerkens en Siebe Schrijvers hebben veel kwaliteiten."

Toch liet Ferrera duidelijk verstaan dat de supporters het jonge geweld in play-off 1 niet onmiddellijk aan de aftrap moeten verwachten. "Of zij klaar zijn om een wedstrijd te beginnen, weet ik zo nog niet, maar ze zijn wel klaar om ons te helpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties