Laarne-Kalken duwt Rapide Lebbeke verder in de diepte

Gentil Dossche
| 0 reacties
Laarne-Kalken duwt Rapide Lebbeke verder in de diepte
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de 5de keer op rij is een trage en onmondige Rapide er niet in geslaagd een achterstand weg te werken. Zonder groots voetbal hield Laarne-Kalken de rangen goed gesloten en is nu quasi zeker van een verlengd verblijf in 1ste provinciale.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar maar een doelpunt van Jens Verroken werd afgevlagd (2’). Laarne-Kalken ging collectief in de aanval en Lorenzo Ongena strafte zwak uitverdedigen genadeloos af (6’). Rapide reageerde met een schot van Lendert Putteman dat door Cedric Van Heule met de vuist werd weggewerkt (7’). Even later kopte Verroken een voorzet naast. Yannick Van Impe verlengde een voorzet van Nils Van Delm op de vuisten van de thuisportier (19’). De bezoekers lukten er niet in om Laarne-Kalken uit verband te spelen en tot de rust was er niets meer te beleven.

Kort na de koffie had Dieter Malfait een karpersprong nodig om een inswingende voorzet van Dylan Van der Cruyssen uit zijn doelvlak te houden (47’). Jonas Schouppe verlengde een voorzet van Ibrahim Unver naast het open doel (56’). Aan de overzijde was Van Heule attent op een poging van Verroken (71’). Op zoek naar de gelijkmaker nam Rapide achteraan risico’s en dat werd afgestraft. Na een snelle collectieve counter zette Jonas Schouppe de eindstand op het bord (88’).

Zaterdag 12 april is Rapide Lebbeke gastheer voor Kwik Eine en trekt Laarne-Kalken naar Maldegem.

Laarne-Kalken: Van Heule, De Winne, Schouppe, De Koker, Sawo, Unver (88’ Van Rijsselberghe), De Decker, Wettinck (65’ N. Wauters), Ongena (65’ De Ham), Van der Cruyssen, Waegebaert.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, De Visscher, J. Wauters, Putteman, De Saedelaere, Van Delm (65’ Roesems), Van Impe (74’ Van Stichel), Verroken, Nlandu-Masunda.

Doelpunten:6’ Ongena 1-0, 88’ Schouppe 2-0

Kaarten: geel: 43’ Unver Scheidsrechter: David Stevens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties