Reactie Ryan eerlijk in analyse: "Misschien met te veel vertrouwen naar Anderlecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
Ryan eerlijk in analyse: "Misschien met te veel vertrouwen naar Anderlecht"
Foto: © Photonews

Mathew Ryan moest zich vanavond maar liefst drie keer omdraaien in het Astridpark. Club Brugge werd in de eerste helft immers overrompeld door een superieur RSC Anderlecht. "We waren simpelweg niet hongerig genoeg", aldus de doelman.

Cédric De Volder in Anderlecht

Na amper veertig minuten was de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Club Brugge immers al gespeeld. Gohi Bi Cyriac had op dat moment met zijn tweede doelpunt van de avond Mathew Ryan voor een derde keer verschalkt. "Het voelt slecht om zo zwaar de boot in te gaan", aldus de logische reactie van de doelman. "Club was simpelweg niet hongerig genoeg en daarop zijn we afgestraft."

"Verlies minder erg door nederlaag Standard"

"We kwamen op geen enkel moment in ons voetbal", aldus de Australische international. "We slaagden er niet in om Anderlecht onder druk te zetten. Of we misschien met te veel vertrouwen zijn afgezakt? Dat is goed mogelijk, ja. Door het verlies van Standard afgelopen vrijdag is deze nederlaag minder erg. De leidersplaats telt enkel na de laatste speeldag."

Na de partij riep Michel Preud'homme zijn troepen samen rond de middencirkel. Wat had de Luikenaar precies te zeggen? "We winnen samen, maar verliezen ook als een elftal", besluit Ryan. "De coach liet ons verstaan dat zo'n zwakke eerste helft ons geen twee keer mag overkomen. En al zeker niet buitenshuis. Een sterke tegenstander weet daar wel raad mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties