"Mangala is perfect voor de Premier League"

Mattias Verhaeghe
| 8 reacties
"Mangala is perfect voor de Premier League"
Foto: © SC

Eliaquim Mangala speelt momenteel de pannen van het dak bij FC Porto. Dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De ex-verdediger van Standard mag rekenen op interesse van verschillende topclubs.

Mangala speelt sinds de zomer van 2011 voor Porto, dat hem samen met Steven Defour weghaalde bij Standard. De sterke verdediger had het in het begin moeilijk om zich door te zetten bij de Portugese topclub, mede door blessures. “Maar nu is hij de chef van de Portoverdediging”, stelt voetbalcommentator Jeroen Van Haute aan Sport/Voetbalmagazine.

“Hij speelt al twee seizoenen bijzonder sterk en ook nu het dit jaar minder gaat bij Porto, blijft hij op hoog niveau presteren. Enkel uitvoetballend moet hij nog verbeteren en hij moet minder gele kaarten pakken. Bovendien pikt hij regelmatig zijn doelpuntje mee op stilstaande fases.”

Ook bij de Franse nationale ploeg begint Mangala zich meer en meer te profileren. Hij maakte zijn debuut vorige zomer in een wedstrijd tegen Uruguay. Hij moet met Raphaël Varane (Real Madrid) het verdedigingsduo van de toekomst worden bij Les Blues.

Gemaakt voor Premier League

Door zijn sterke prestaties staat Mangala met stip genoteerd op de lijstjes van verschillende topclubs. Zijn naam wordt in verband gebracht met onder andere Juventus, Manchester United, Manchester City en FC Barcelona.

Volgens de Britse media is Mangala een prioriteit voor Manchester United-trainer David Moyes. Hij zou daar de plaats van de vertrekkende Nemanja Vidic moeten innemen. “Zijn fysieke stijl zou in ieder geval perfect bij de Premier League passen”, besluit Van Haute.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties