Reactie Ook coaches eensgezind: "Anderlecht heeft geluk dat Nzolo geen strafschop floot"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Ook coaches eensgezind: "Anderlecht heeft geluk dat Nzolo geen strafschop floot"
Foto: © Photonews

Na afloop van de partij tussen Sporting Lokeren en RSC Anderlecht was één onderwerp de rode draad: de handsbal van Cheikhou Kouyaté. "De thuisploeg verdiende een strafschop", klonk het ook achteraf op de persconferentie met de coaches.

Cédric De Volder in Lokeren

Zo'n kwartiertje voor het laatste fluitsignaal beroerde Cheikhou Kouyaté het leer immers met de hand. Jérôme Efong Nzolo hield echter de fluit op zak. "De scheidsrechter had dat moeten zien", foeterde Peter Maes na afloop. "Die fase gebeurt toch in een zichtbare zone? Ach ja, ook in de partij tegen KRC Genk werd zo'n situatie over het hoofd gezien. Al is dat niet de enige reden voor het verlies. De manier waarop dat tweede doelpunt valt, is ook al onbegrijpelijk."

Besnik Hasi was dan weer tevreden met de overwinning, maar was niet doof voor de frustratie van zijn Lokerse collega. "Ik ben blij dat we ook buitenshuis nog eens hebben gewonnen", aldus de veldheer van Anderlecht. "We mogen inderdaad blij zijn dat Nzolo geen strafschop heeft gefloten. Ik geef het eerlijk toe: de wedstrijd had er helemaal anders kunnen uitzien. Maar kom, dit biedt perspectieven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties