Van der Elst: "Je kan geen twee trainers vergelijken"

Mattias Verhaeghe
| 2 reacties
Van der Elst: "Je kan geen twee trainers vergelijken"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Opvallende aanwezige tijdens de wedstrijden van play-off 1 dit weekend was Juan Carlos Garrido, ex-trainer van Club Brugge. Hij werd begin dit seizoen aan de kant geschoven voor Michel Preud'homme en deed een opmerkelijke uitspraak.

Door Mattias Verhaeghe

De Spanjaard vertelde in een interview dat Club Brugge onder hem een even grote titelkandidaat zou zijn als onder Preud’homme.

Volgens Franky Van der Elst bestaat daar geen echt antwoord op. “Dat is een uitspraak waarover je kan blijven discussiëren. Je kan natuurlijk wel zeggen dat onder Garrido veel punten gehaald werden vorig seizoen. In het begin van dit seizoen liep het wat stroever, maar er waren dan ook veel blessures en het spel was niet goed meer. Je kan daar eigenlijk niet veel over zeggen, want elke trainer is anders. Met Garrido konden ze misschien even hoog staan als nu, maar evengoed een pak lager”, aldus Van der Elst tegen voetbalkrant.com.

“Het is een uitspraak waarover je kan blijven discussiëren”

“Als je dan naar Preud’homme gaat kijken, merk je dat er in het begin ook niet veel punten gepakt werden. Maar na een tijdje ging zijn ploeg wel draaien en kwamen er ook spelers terug uit blessure. De tactiek van Preud’homme is misschien iets duidelijker en hij speelt ook meer naar voor. Garrido was meer fan van het pure Spaanse spel, namelijk het rondtikken van de bal.”

Dan kan je je natuurlijk afvragen als Garrido al dan niet te snel aan de deur is gezet. “Dat is moeilijk te zeggen. Er komt een moment waarop de club moet beslissen welke weg ze willen bewandelen en als de trainer niet op dezelfde golflengte staat, dan moet er iets veranderen. Het is nooit leuk om ontslagen te worden, maar er zal daarover wel voldoende gecommuniceerd zijn tussen alle partijen.”

“De tactiek van Preud’homme is misschien iets duidelijker en hij speelt ook meer naar voor”

Club Brugge heeft net twee nederlagen achter de rug, maar toch blijft Blauw-Zwart volgens Van der Elst een grote titelkandidaat. “Het is niet omdat ze nu twee matchen verliezen, dat alles verloren is. Voor mij is Club Brugge zeker nog een titelkandidaat, op voorwaarde dat ze hun komende twee thuiswedstrijden winnen. Als ze dan nog punten verliezen, wordt het wel heel moeilijk”, besluit Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties