Reactie Marcq droomt van Europa League: "Voor zo'n wedstrijden staat elke voetballer op een veld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Marcq droomt van Europa League: "Voor zo'n wedstrijden staat elke voetballer op een veld"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi trok vanavond aan het langste eind tegen Cercle Brugge. De Henegouwers verstevigden, mede door de nederlaag van KV Kortrijk, hun leiderspositie in groep B van play-off 2. "De rode kaart voor Stephen Buyl was het kantelmoment", beseft ook Damien Marcq.

Cédric De Volder in Charleroi

Sporting Charleroi won vanavond met 2-0 van Cercle Brugge. De West-Vlamingen verdienden bij een 0-0-tussenstand het doelpuntje, maar het waren de Zebra's die uiteindelijk de touwen deden trillen. "We hadden het zwaar in de eerste helft", bekent ook Damien Marcq. "De rode kaart voor Stephen Buyl na de koffie was een kantelmoment. Het liet ons toe om Cercle pijn te doen."

Rode kaart was een kantelmoment

Het was Clément Tainmont die met een dubbele worp voor de doelpunten zorgde. "Ja, des te beter voor ons. De voorbije weken waren we de betere van onze tegenstander, maar dat was vandaag toch anders. Maar het belangrijkste is toch dat we onze koppositie hebben verdedigd."

Door de nederlaag van KV Kortrijk (2-1 bij KV Mechelen, nvdr.) doen de Zebra's een uitstekende zaak. "Maar er resten ons nog twee wedstrijden, hé. Het zou leuk zijn om de groep als winnaar te eindigen en de finale van play-off 2 te spelen. Europa? Dat blijft natuurlijk een optie, maar daar is de kleedkamer nog niet mee bezig. Al moet ik toegeven dat elke voetballer voor zo'n wedstrijden op een veld staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties