Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zitten halfweg de play-offs en nog steeds blijft het bovenin erg spannend. Paasmaandag baarde een muis, maar over het hele weekend vonden toch elf spelers de weg naar het team van de week.

Doel

Tussen de palen staat deze week geen onbekende in deze rubriek. Eiji Kawashima bewees zijn goeie vorm van dit jaar tegen Club Brugge. De West-Vlamingen creëerden kans na kans, maar raakten niet voorbij de soms onorthodox keepende Japanner.

Verdediging

Achterin gaan we voor twee vleugelbacks die zich offensief en defensief lieten gelden. Nieuwkomer Ivan Obradovic maakte indruk bij KV Mechelen, bij Standard was Daniel Opare de sterkste man. Zijn voorzet op Ezekiel had altijd de 0-1 moeten opleveren. Tussen beide backs staat Genk-jonkie Sandy Walsh. De Nederlander haalde een bal van de lijn en bracht met een geniale ingeving Cissé alleen voor Proto. Had wel het geluk dat Köteles zijn kopbal richting eigen doel keerde.

Middenveld

Op het middenveld kunnen we niet naast het Lokerse duo Onür Kaya en Hans Vanaken kijken. Vanaken domineerde het middenveld en bracht Lokeren in de wedstrijd met een prachtige vrije trap. Kaya legde, ondanks gebrek aan ritme, een dijk van een prestatie op de mat en bekroonde die met een geniale assist op De Pauw voor de winning goal. Tussen hen staat Jesper Jorgensen, de beste man in Brugge gisterenmiddag.

Op de flanken kozen we voor twee spelers die het spektakel verzorgden. Tainmont is één van de exponenten van het nieuwe Charleroi en lukte twee rozen. Vooral zijn tweede mocht er zijn. Thomas Buffel zorgde er dan weer op zijn eentje voor dat er op Paasmaandag toch een goal werd gescoord. En wat voor één. Een magistrale lob bracht het tienkoppige Genk voorbij een verweesd Anderlecht.

Aanval

Voorin kunnen we niet om Habib Habibou heen. Hij rolde haast op zijn eentje Waaslan-Beveren op en tekende voor een knappe hattrick. Ook Trajkovski had zaterdag bij KV Mechelen een begenadigde dag. Wat een complete prestatie van de huurling van Zulte Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties