Flikt Dennis van Wijk het een vijfde keer?

Flikt Dennis van Wijk het een vijfde keer?
Foto: © Photonews

Dennis van Wijk is zowat de garantie geworden om een club terug naar eerste te loodsen. Wat anderen niet lukt, krijgt de Nederlander vrij vlot voor elkaar. Zondag kan hij al zijn vierde titel in tweede klasse vieren...

"If you have a problem and no one else can help... and if you can find him... maybe you can hire... Dennis Van Wijk". Naar analogie van de beroemde intro van de A-team lijkt dit op het lijf van de nu 51-jarige Nederlander geschreven. Als speler was hij actief bij topclubs als Club Brugge en Ajax, als trainer is hij vooral diegene die de miserie komt opkuisen. Maar dat doet hij met een gedrevenheid en overtuiging die weinigen hem nadoen.

Van Wijk zijn verhaal begon toen hij in 1994 speler-trainer werd bij FC Knokke. Het volgend seizoen hing hij de schoenen aan de wilgen en richtte zich volledig op zijn carrière als oefenmeester. In 1996 werd hij trainer van KV Oostende en in zijn tweede seizoen bij de Kustjongens was het een eerste keer prijs: promotie naar eerste klasse. De keerzijde van de medaille liet zich echter het seizoen erop zien. Oostende degradeerde en Van Wijk werd een eerste keer ontslagen.

Met Cercle Brugge werkte het voor één keer niet, maar Roeselare leidde hij ook terug naar de elite. Korte passages bij Willem II, nog eens Oostende en STVV leken een hindernis voor zijn carrière te worden, maar Van Wijk vocht terug. In 2011 loodste hij Bergen via de eindronde terug naar eerste klasse en een jaar later pakte hij met Charleroi de titel in tweede. Een specialist tweede klasse dus? Of gaat hij volgend seizoen ook in eerste hoge ogen gooien?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties