Gent met mes op de keel naar Oostende: "En we trokken nog met bang hartje naar Ghelamco Arena"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Gent met mes op de keel naar Oostende: "En we trokken nog met bang hartje naar Ghelamco Arena"
Foto: © Photonews

KAA Gent trekt morgen met het mes op de keel naar het Albertpark van KV Oostende. De promovendus heeft immers aan een puntje om de Oost-Vlamingen in een nieuwe crisis onder te dompelen. En dat besef dringt ook door bij de coaches.

Door Cédric De Volder en Sander De Graeve

KV Oostende heeft morgen aan een puntje genoeg om de winst in poule A van play-off 2 binnen te halen. Nochtans werden de Buffalo's op voorhand getipt als enige favoriet. "We hebben helemaal geen keuze op het veld van Oostende", beseft ook Peter Balette. "Gent moet winnen om nog kans te maken op een vervolg. Dat werd ook door de spelersgroep meteen gezegd na de wedstrijd bij Waasland-Beveren."

"Maar we hebben genoeg aan een puntje", countert Frederik Vanderbiest. "Bovendien kunnen we de partij zonder enige vorm van druk beginnen. Ik herinner me dat we op de eerste speeldag van play-off 2 met een bang hartje naar de Ghelamco Arena trokken. Ik had amper voldoende spelers ter beschikking, maar uiteindelijk vielen de puzzelstukjes perfect in elkaar. Dat is dan ook de verdienste van mijn groep, hé."

Maakt me niet uit tegen wie we de finale spelen

Ook de oefenmeester van de Buffalo's sluit zich volmondig aan bij die laatste stelling. "Ere wie ere toekomt", aldus Balette. "Het is bijvoorbeeld geen toeval dat Oostende in deze nacompetitie nog geen enkel doelpunt heeft geslikt. Vanderbiest is erin geslaagd om een groep te smeden die voor elke bal wil strijden. Ik geloof niet in geluk, hé. Maar Gent wil dat geluk omdraaien."

Ondertussen leeft de Belgische kust op een wolkje. Stel je maar eens voor: KVO speelt tegen pakweg RSC Anderlecht een wedstrijd om Europees voetbal. "Maar zo ver denken we niet vooruit", besluit Vanderbiest. "Al zijn er al enkele grapjes gemaakt in de kleedkamer. 'Straks spelen we in juli ergens in een verlaten dorpje om de Europa League.' Verder maakt het me eigenlijk uit tegen wie we die finale dan spelen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties