Eerste degradant gekend in Primera División

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Eerste degradant gekend in Primera División
Foto: © SC

Het onvermijdelijke is gebeurd voor Real Betis: de ploeg uit Sevilla is de eerste ploeg die zeker is van degradatie uit de Primera División. De verdiblancos stonden al heel het seizoen onderaan het klassement.

Door de overwinning van die andere degradatiekandidaat, Getafe, tegen Málaga is Real Betis mathematisch zeker van een ticket naar de Segunda División. De Andalusiërs komen vanavond zelf nog in actie tegen Real Sociedad, maar hun lot is dus al bezegeld.

Elfde degradatie voor liftclub

Betis is al heel het seizoen op de sukkel en heeft intussen een derde hoofdcoach. Na het ontslag van clubicoon Pepe Mel nam ex-Clubtrainer Garrido even over, maar dat werd helemaal geen succes. Onder Calderón ging het iets beter, maar ook de Argentijn kon Betis niet redden. De ploeg uit Sevilla maakt met deze elfde degradatie in zijn bestaan zijn reputatie als liftclub dus opnieuw waar. De verdiblancos speelden pas sinds 2011 opnieuw in eerste klasse. Ze haalden dit seizoen nog de kwartfinales van de Europa League. 

Eerder deze week kreeg Real Betis nog de prijs van 'Jugador número 12': een erkenning voor de supporters, die hun ploeg dit seizoen ook in bijzonder moeilijke momenten bleven steunen. Het was de tweede keer dat de ploeg uit de Andalusische hoofdstad die prijs toegekend kreeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties