De fauw met Essevee voor cruciaal weekend: "Als je wil profiteren, moet je eerst zelf winnen"

De fauw met Essevee voor cruciaal weekend: "Als je wil profiteren, moet je eerst zelf winnen"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem verloor vorige week tegen Racing Genk twee dure punten. Als het wil blijven meestrijden om de titel, pakt het maar beter punten op Sclessin.

Aernout Van Lindt in Waregem

Of de wedstrijd in Standard moeilijk wordt? “In play-off 1 zijn alle wedstrijden moeilijk. Zeker de uitwedstrijden zijn lastig. Misschien heeft Standard een tikje opgelopen na de match van vorige week: ze zijn nu voor het eerst leider af.”

“Maar ze zullen ook wel op en top gemotiveerd zijn”, weet De fauw. “Het publiek zal er achter staan, misschien moeten we ons verwachten aan een stormloop.”

"Kan snel gaan in play-off 1, zowel bergop als bergaf"

Op het einde van de reguliere competitie gaf de kapitein van Essevee nog aan dat Standard nog in te halen was, ook al gaapte er toen een grote kloof: “Ik had het gevoel dat ze nog een dipje konden krijgen. Het verschil met de rest was ook niet zo groot uiteindelijk.”

“Het was dus altijd al mijn idee dat we ze nog konden pakken. Voor hen is het natuurlijk heel spijtig, omdat ze al zo lang op kop stonden, maar dat is het leuke aan play-off 1: het kan heel snel gaan, zowel bergop als bergaf.”

"Nog niet kijken naar vierde plaats"

De wedstrijd op Standard is wel belangrijk als Zulte Waregem nog wil meestrijden voor de titel: “Het is nu echt wel een belangrijk moment, dat klopt. Misschien wordt het een kantelmoment. Of we kunnen profiteren van de uitslag in Club Brugge – Anderlecht? Als je wil profiteren, moet je eerst zelf winnen.”

“We willen de aansluiting houden om te strijden voor het hoogst mogelijke. Europees voetbal en de top-3, dat blijft het belangrijkste. We moeten nog niet kijken naar die vierde plaats. Met 11 op 18 blijven we de sterkste ploeg in play-off 1, maar het is tijd om punten te pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties