Reactie Ferrera over toekomst: "Hopelijk neemt bestuur juiste beslissing"

Robby Morren
Robby Morren
| 52 reacties
Ferrera over toekomst: "Hopelijk neemt bestuur juiste beslissing"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Emilio Ferrera weet nog steeds niet of hij ook volgend seizoen in de dug- out zal zitten bij Racing Genk. Na de nederlaag tegen Lokeren vertelde de coach dat hij hoopt dat het bestuur de juiste beslissing neemt.

Robby Morren in Genk

Een bijzonder matig Genk ging met 1-2 onderuit tegen Lokeren. Na de hoopgevende prestaties tegen Anderlecht en Zulte Waregem, zetten de Limburgers weer een stapje achteruit. "Je kan niet verwachten dat je elke wedstrijd progressie maakt", reageert Ferrera.

"Lokeren heeft geen kansen gecreëerd, wij hebben de kansen weggegeven en dat is spijtig", analyseerde de oefenmeester die baalde omwille van de tweede tegentreffer. "Bij een corner is de eerste bal het makkelijkst om te verdedigen. Bij de tweede en derde bal is het moeilijker want dan verlies je de dekking."

Je kan niet elke match progressie maken

"Lokeren heeft geen enkele fout gemaakt en je mag ook hun organisatie niet onderschatten. Jammer dat zij kansen kregen door onze stommiteiten. In de eerste helft was het een Italiaanse match, met veeel nadruk op de controle. In de tweede helft creëerden wij verschillende kansen. Ik ben tevreden over ons spel, maar niet over het resultaat. Ik vind dit geen verdiende overwinning van Lokeren."

De toekomst

Over twee weken eindigt de competitie en de voorbereiding op het nieuwe seizoen is volop aan de gang, maar nog steeds is het niet duidelijk of Emilio Ferrera op post mag blijven. "Er is heel veel belangstelling in wat ik volgend seizoen ga doen. Ik hoop dat het bestuur de juiste beslissing neemt", knipoogt Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties