De prijzenkast van onze Rode Duivels

Mattias Verhaeghe
| 1 reacties
De prijzenkast van onze Rode Duivels
Foto: © Photonews

De Rode Duivels slaan grote ogen in het binnen- en buitenland. Al heel wat landgenoten hebben al een prijs gepakt, enkele andere maken nog steeds kans op een prijs. Een overzicht.

Door Mattias Verhaeghe

Voor dit stuk hebben we het momenteel alleen over de Belgen die vast deel uitmaken van de kern van de Rode Duivels. Passanten en onzekerheden zoals onder andere Thomas Meunier (Club Brugge), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Radja Nainggolan (AS Roma), Adnan Januzaj (Manchester United), Guillaume Gillet (Anderlecht) en Jelle Vossen (Racing Genk) worden hierdoor nog niet besproken.

Bij de doelmannen zijn zowel Thibaut Courtois als Simon Mignolet nog in de running voor de landstitel. Koen Casteels zal niets winnen met Hoffenheim. Courtois heeft met Atlético Madrid drie punten voorsprong op Barcelona en vijf op Real Madrid, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Atlético heeft nog twee wedstrijden voor de boeg, tegen Malaga en Barcelona. Het maakt dus nog altijd een grote kans op de eindoverwinning. Naast de titel, kan Courtois ook de Champions League nog winnen. Daarin neemt hij het op tegen stadsrivaal Real Madrid.

Voor Simon Mignolet liggen de kaarten anders sinds gisteren. Liverpool verloor heel kostbare punten tegen Crystal Palace en daardoor ziet de Belgische doelman de titel wellicht naar een andere Rode Duivel gaan, namelijk Vincent Kompany.

Kompany pakte eerder dit seizoen al de League Cup, en kan met de titel dus een tweede prijs binnenhalen. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, is de tweede landstitel in drie jaar tijd wel heel dichtbij voor Manchester City.

Ook de andere verdedigers van onze nationale ploeg maken nog heel wat kans op prijzen. Zo zit Toby Alderweireld in dezelfde schuif als Courtois. Hij kan met Atlético Madrid de landstitel en de Champions League winnen. Thomas Vermaelen is met Arsenal al even uitgeschakeld voor de titel, maar speelt wel nog de finale van de FA Cup tegen Hull City.

Daniël Van Buyten veroverde met Bayern München al de Duitse landstitel, maar kan ook de beker nog winnen. Daarin neemt hij het op tegen de nummer twee, Borussia Dortmund. Laurent Ciman speelde geen minuut in de kwalificatiewedstrijden, maar maakt telkens deel uit van de kern. Hij kan met Standard de titel pakken in eigen land. Daarvoor wint hij best zijn laatste drie wedstrijden. Als laatste verdediger die nog voor een prijs speelt, kan Nicolas Lombaerts de Russische titel pakken. Met nog twee speeldagen te gaan staat Lombaerts met Zenit Sint-Petersburg één punt voor op Lokomotiv Moskou. Sebastien Pocognoli (Hannover 96) en Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) doen niet meer mee voor de prijzen.

Op het middenveld lopen er iets minder prijsbeesten rond. Axel Witsel is, net als ploeggenoot Lombaerts, nog in de running voor de Russische landstitel met Zenit Sint-Petersburg. Ouderdomsdeken Timmy Simons kan met Club Brugge nog altijd de titel pakken in België. Daarvoor wint hij best de laatste drie wedstrijden en Anderlecht moet punten verliezen.

Overige middenvelders Marouane Fellaini (Manchester United), Steven Defour (FC Porto), Nacer Chadli en Moussa Dembélé (beiden Tottenham Hotspur) sluiten het seizoen af zonder prijs.

In de aanval won Dries Mertens de Italiaanse beker in zijn eerste seizoen bij Napoli. Daarin wist hij zelfs te scoren. Eden Hazard zal met Chelsea niets winnen, maar hij won wel de prijs van Jonge Speler van het Jaar in Engeland.

Voor de rest zullen ook Romelu Lukaku (Everton), Christian Benteke (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Wolfsburg) en Kevin Mirallas (Everton) niets winnen.

Na een lang seizoen mogen onze Rode Duivels zich opmaken voor een gezamenlijke prijs. Het wereldkampioenschap in Brazilië is misschien wat hoog gegrepen, maar een beetje gezonde ambitie kan nooit kwaad. Op naar Brazilië!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties