Degraen ziet situatie somber in: "Het wordt aartsmoeilijk om transfers voor grote bedragen af te ronden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Degraen ziet situatie somber in: "Het wordt aartsmoeilijk om transfers voor grote bedragen af te ronden"
Foto: © SC

Het vonnis dat het Hasseltse Arbeidshof dinsdag uitsprak in de zaak van Mohamed Dahmane, betekende geen goed nieuws voor Racing Genk. Dirk Degraen, nog tot het eind van dit seizoen algemeen directeur bij de Limburgers, ziet het verdict als een probleem voor het hele Belgische voetbal.

De rechtbank van Hasselt besliste dat oud-voetballer Mohamed Dahmane geen 800.000 maar wel 220.000 euro moet betalen aan de Limburgse club voor het verbreken van zijn contract in 2008. Lees de details hier nog eens na.

Huidig directeur Dirk Degraen reageert enigszins verrast. "We zitten al met een wetgeving die door de meeste Belgische clubs gezien wordt als een benadeling ten opzichte van de Europese omringende landen", vertelt hij tegenover Sporza. "Als die wetgeving door het hof wordt beschouwd als overdreven, dan wordt het erg moeilijk om te concurreren."

Wel degelijk verschillen

Degraen is het persoonlijk niet eens met het feit dat voetballers gelijk worden gesteld aan gewone werknemers. "Ook Europa zegt dat er wel degelijk verschillen zijn tussen het sportgebeuren en het gewone arbeidscircuit", zegt hij. "Een sporter heeft maar een korte carrière. Omdat hij veel in de picture loopt kan hij grote contracten afsluiten, zowel commercieel als met zijn club."

"Clubs die veel investeren in de jeugdwerking, moeten daar ook een bepaalde return voor krijgen. "We verliezen een stok achter de deur", besluit Degraen. "Als dit goed doorsijpelt, vooral buiten België, dan worden de laatste transfers voor grote bedragen op dit ogenblik afgerond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties