Foket meteen tegenover toekomstige coach: "Toch wel een speciaal gegeven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Foket meteen tegenover toekomstige coach: "Toch wel een speciaal gegeven"
Foto: © Photonews

KV Kortrijk en KV Oostende zijn nog steeds onderweg in de Europese race. Thomas Foket hoopt zich de komende dagen te bewijzen tegenover Hein Vanhaezebrouck, maar schuift de favorietenrol toch in de rood-witte schoenen. "Maar we gaan niets laten liggen."

Door Cédric De Volder

Vrijdag staat de heenwedstrijd in de PO2-finale tussen KV Kortrijk en KV Oostende op het programma. Het Albertpark zweeft dezer dagen alvast op een Europese wolk. "Je kan de sfeer een beetje vergelijken als in de dagen na de redding", aldus Thomas Foket in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De groepswinst in play-off 2 was al een bekroning voor het seizoen, dus we hebben niets meer te verliezen."

"In mijn ogen is Kortrijk dan ook de favoriet", gaat de flankaanvaller verder. "Ik denk dat de Kerels toch met meer ambitie aan de wedstrijd zullen beginnen. Maar daar hoeven wij helemaal niet naar te kijken, hé. Wat ons doel vrijdag is? Het zou leuk zijn om de terugwedstrijd te redden. En dan zien we wel verder op de eigen mat."

KV Kortrijk is de favoriet

Ondertussen weet Foket nog steeds niet waar zijn toekomst ligt. "Het is wachten op de aanstelling van de nieuwe coach bij KAA Gent", liet hij eerder al optekenen tegenover onze redactie. Wel, die oefenmeester is bekend: Hein Vanhaezebrouck. "Het is toch speciaal om meteen tegen zijn huidige ploeg te spelen", bekent Foket. "Of ik hem een knipoogje zal geven? Dat zal ik op het veld wel doen." (lacht)

En Vanhaezebrouck kan meteen twee van zijn toekomstige spelers aan het werk zien. Benito Raman speelt tot nader order immers nog voor KVK, zelfs op dezelfde positie als Foket. "Benito heeft een iets aanvallender rol, hé. Hij is sterk bezig, maar kreeg dit seizoen af te rekenen met een pak blessures. Ik zie hem eigenlijk niet als een concurrent, maar eerder als een goede vriend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties