Geen Europese licentie voor KV Oostende

Mattias Verhaeghe
| 30 reacties
Geen Europese licentie voor KV Oostende
Foto: © SC

De UEFA weigert een uitzondering te maken om KV Oostende een Europese licentie te geven. Een ticket voor Europa is dus niet meer haalbaar voor de Kustboys. Dat meldt Marc Coucke op de website van de club.

Oostende speelt de finale van play-off 2 tegen Kortrijk, en de winnaar daarvan strijd tegen de vierde van play-off 1 om een ticket voor de Europa League. Zelfs als Oostende de finale wint, kan het geen Europees ticket halen. De club krijgt immers geen Europese licentie voor het seizoen 2014-2015. Als Oostende wint tegen Kortrijk, mag de vierde van play-off 1 naar de Europa League. Als Kortrijk wint, is er nog een finale.

“Eigenlijk kon KVO geen licentie aanvragen voor Europees voetbal, omdat het onmogelijk was om aan alle eisen te voldoen. Trainer Vanderbiest kon bijvoorbeeld geen Pro Licence-diploma voorleggen. Toch besloot Oostende een licentie aan te vragen. De UEFA liet nu weten dat het geen uitzonderingsmaatregel toelaat. De wedstrijd tegen Kortrijk wordt dus sowieso de laatste van dit seizoen voor Oostende”, aldus Coucke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties