Transfergeruchten van de Dag: 09/05

Mattias Verhaeghe
| 5 reacties
Transfergeruchten van de Dag: 09/05
Foto: © Photonews

Het seizoen zit in volle ontknoping en de zomerbreak is in zicht. Maar de clubs zijn al druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

Dani Alves wordt de volgende recordaankoop van PSG. Dat beweert althans L'Equipe. Volgens het Franse dagblad is de deal voor 99% rond. Met Marquinhos, Thiago Silva, Alex, Maxwell en Lucas Moura begint de kersverse kampioen in de Ligue 1 wel erg veel op de Seleção te trekken.

Barcelona van zijn kant zou graag Koke weghalen bij Atlético Madrid, aldus de Spaanse krant Sport. De Catalanen zouden in het 22-jarige talent de ideale opvolger van Xavi zien. 

"Ciro Immobile wil absoluut naar Borussia Dortmund", laat voorzitter van de Borussen Hans-Joachim Watzke weten. De Italiaanse aanvaller zou een perfect alternatief zijn voor de vertrekkende Robert Lewandowski. Voorzitter van Torino - dat samen met Juventus een deel van de transferrechten beschikt - Urbano Cairo houdt voorlopig het been stijf.

Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport staat Erik Lamela in de belangstelling van Internazionale. De 22-jarige Argentijn houdt momenteel de bank warm bij Tottenham Hotspur en wil andere oorden opzoeken. The Spurs telden afgelopen zomer nog 30 miljoen euro neer voor de vleugelaanvaller.

Marco Reus staat weer in de belangstelling van Manchester United. De Engelse topclub wil 40 miljoen euro spenderen aan de Duitse international van Borussia Dortmund. Reus zou zelf niet weigerachtig staan tegenover een verhuis naar Engeland.

Southampton-middenvelder Adam Lallana is steeds nadrukkelijker in beeld bij Liverpool. The Reds willen de Engelsman graag nog voor de start van het WK binnenhalen. Lallana maakt nog steeds een kans op het WK.

Heel wat clubs tonen interesse in Ronald Vargas. De Venezolaan van Anderlecht is straks einde contract en kan enkel bijtekenen als hij 30-40% van zijn loon inlevert. Er is interesse vanuit Portugal, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Zwitserland, de VS en het Midden-Oosten. Vooral in Spanje en Portugal is de interesse concreet. In het Midden-Oosten kan hij dan wel weer het dubbele verdienen van wat hij bij Anderlecht verdient.

Volgens Graham Arnold, ex-trainer van Mathew Ryan bij Central Coast Mariners, kan de doelman van Club Brugge rekenen op interesse van de Spaanse topclub Real Madrid. De Australische goalie maakte al heel wat indruk dit seizoen.

James Wilson imponeerde deze week tijdens zijn debuut bij Manchester United. De 18-jarige spits zette de netten meteen twee keer bol. The Mancunians geloven in hun goudhaantje en zijn van plan om de spits meteen een contractverlenging voor te schotelen.

Hakan Calhanoglu imponeerde dit seizoen dan weer in de Bundesliga. De beloftevolle middenvelder van Hamburger SV staat in de belangstelling van enkele Engelse topclubs, maar ook Bayern München ziet wel wat in het goudklompje.

Op een blauwe maandag speelde hij nog bij Sporting Lokeren, maar inmiddels maakt Alfred Finnbogason het mooie weer bij SC Heerenveen. De IJslandse goalgetter lijkt echter rijp voor een stap hogerop. Die stap hogerop komt er wellicht deze zomer.

Sheldon Bateau blijft KV Mechelen trouw. De international uit Trinidad & Tobago zette zijn krabbel onder een contract tot de zomer van 2017. Boubacar Diabang Dialiba krijgt dan weer geen contractverlenging Achter de Kazerne. Zijn contract loopt binnenkort af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties