Reactie Vanhaezebrouck snoeihard voor spelersgroep: "Sommige spelers hadden geen zin meer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Vanhaezebrouck snoeihard voor spelersgroep: "Sommige spelers hadden geen zin meer"
Foto: © Photonews

KV Kortrijk leek vanavond geen enkele moeite te willen doen om een gooi naar het Europese ticket te doen. Vooral Hein Vanhaezebrouck was 'not amused' met het spel die de West-Vlamingen op de mat legden. "Sommige jongens hebben blijkbaar geen zin om nog twee weken extra te voetballen."

Cédric De Volder in Kortrijk

"Ik vind het jammer voor de mensen van KV Oostende dat ze geen Europese licentie hebben gekregen", viel Hein Vanhaezebrouck na het 2-2-gelijkspel tegen the Kustboys met de deur in huis. "Eigenlijk is het KV Kortrijk die dat papiertje zou moeten onthouden worden. Sommige van mijn spelers hebben blijkbaar geen zin om nog twee weken extra te voetballen."

Blijkbaar lag een financieel dispuut aan de basis van het gebrek aan zin bij de Kerels. De spelersraad zou immers extra premies hebben gevraagd bij een Europese kwalificatie, maar daar was geen ruimte voor. "Dat is hier al zeven jaar het geval", vervolgt Vanhaezebrouck. "Al wil ik wel een pluim op de hoed van Nebosja Pavlovic steken. Die jongen wil ook graag naar huis om zijn familie te zien, maar blijft er vol voor gaan."

Ook nieuwe coach trekt zijn conclusies

En dan zijn er enkele jonge gasten die elke dag naar huis gaan, maar geen zin hebben", was de veldheer op dreef. "Ik hoop dat die jongens stilaan beginnen in te zien dat ze een profvoetballer zijn. Dan kan het gebeuren dat je eens wat minder vakantie hebt, hé. Bovendien is dit alles extra erg voor de fans. Die mensen betalen een pak geld voor een toegangskaartje. Ik hoop voor hen dat er ons in Oostende geen afgang te wachten staat."

Vanhaezebrouck trekt na dit seizoen de poort van het Guldensporenstadion achter zich dicht. "Maar daar heeft deze prestatie niets mee te maken", besluit de nieuwbakken coach van KAA Gent. "Trouwens, er zijn momenteel enkele kandidaten om me op te volgen. Ik veronderstel dat die mensen deze wedstrijd ook hebben gevolgd. En de coach in kwestie trekt wellicht ook zijn conclusies."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties