"We kunnen nog tweede worden, maar dan moet alles meezitten"

"We kunnen nog tweede worden, maar dan moet alles meezitten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury blikte vooruit op de belangrijke wedstrijd van Essevee tegen Lokeren. Als die gewonnen wordt, ziet hij nog mogelijkheden om een ticket voor de Champions League te vrijwaren. "Maar dan moet alles meezitten", aldus de coach van Zulte Waregem.

Aernout Van Lindt in Waregem

"De titel is weg", is Dury eerlijk in zijn analyse. "Misschien dat we er niet meer kunnen raken als we verliezen van Lokeren. Een gelijkspel? Dat is te veel rekenen, en ik kan niet goed rekenen", aldus een lachende oefenmeester van Zulte Waregem.

"Maar het is sowieso wel een sleutelmatch tegen Lokeren. Vorig jaar verloren we een kans op de titel door twee buitenspeldoelpunten tegen Standard, deze keer door een strafschopfase op Sylla in Lokeren. De nederlaag daar heeft ons echt een knak gegeven."

Nederlaag in Lokeren heeft ons knak gegeven

En toch ziet Dury nog hoop voor de komende wedstrijden: "Het ligt wat in de lijn van vorig jaar. Toen verloren we ook op match 6 en 7 van de play-offs. Nu zijn we wel met minder punten begonnen aan de play-offs en het is moeilijker omdat er drie in plaats van twee ploegen boven ons staan."

"Maar de tweede plaats is nog niet weg. Als we kunnen winnen van Lokeren, dan denk ik ook dat we iets tegen Anderlecht kunnen betekenen. We kunnen zeker nog op die tweede plaats eindigen. Dat moeten we niet opgeven, maar dan moet alles meezitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties