Top&Flop Anderlecht & Lestienne

Anderlecht & Lestienne
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Anderlecht

Het paars-wit stadion kolkte. We are Anderlecht rolde van de tribunes en vooral Tielemans werd bezongen. Dat die pas 17 is en toch al zo belangrijk voor Anderlecht: knap. Maar er was meer: VDB solliciteert voor een stekje op het WK, Bruno kan op verschillende posities uit de voeten.

En ook de bankzitters blijven er steevast zin in hebben om er iets van te maken. Daar ligt misschien de kracht van het net op tijd piekende Anderlecht. Donderdag aan de Gaverbeek de titel ruiken of binnenhalen? Spannend, nu al!

Zulte Waregem

Ook op kampioensniveau: Essevee. Thorgan Hazard bewees dat hij en niemand anders de Gouden Schoen verdiende, terwijl ook Conté en Bongonda flitsten als nooit te voren. Het dartelde, het swingde.

Dat het maar 3-1 werd is de enige leemte, al zat een goede Verhulst daar ook voor enkele handen en benen tussen. Donderdag aan de Gaverbeek het ongeslagen seizoen volmaken tegen een gretig Anderlecht? Spannend, nu al!

Matt Ryan

De keepers waren dit weekend ook weer op dreef op diverse velden. Wat Verhulst allemaal uit zijn bast schudde tegen Zulte Waregem was heel sterk, maar wat Mathew Ryan deed tegen Standard was zo mogelijk nog belangrijker.

Als de drie gouden punten die uit Sclessin werden meegenomen door diverse knappe reddingen beslissend blijken te zijn in de titelstrijd, dan mogen ze zijn handen kussen. Spannend, nu al!

FLOP

Maxime Lestienne

Willen, maar niet kunnen. Dat is de slotsom van Maxime Lestienne in deze play-offs. Het draait allemaal wat minder bij de flankspeler van Club Brugge, en dat kan al eens gebeuren.

Wat je dan echter nooit moet doen, is forceren. Net dat probeerde Lestienne steevast, waardoor hij zich vast liep en/of zwakke schoten produceerde. Komt hij er nog door dit seizoen?

Losgeslagen fans

Kunnen, maar niet willen. Elke vurige fan zou zijn grenzen moeten kennen en zich moeten inhouden. Het hooliganisme is al jaren uit het Belgische voetbal weggedeemsterd, maar dit weekend was er dreiging overal ten velde.

In de beloftenfinale – die al was verplaatst van Het Kiel naar Roeselare om rellen te vermijden – waren er rellen na de match. Standardfans belaagden de ordediensten na de 0-1 tegen Brugge en ook bij de fans van Zenit sloegen de stoppen door. Die van Manchester City waren ook losgeslagen, maar in een titelviering kunnen we dat nog begrijpen.

Finale play-off 2

Niet willen versus niet kunnen. De vaudeville van het Belgische voetbal heeft weer toegeslagen. Bij KV Kortrijk zijn de winstpremies op, dus heeft niemand er baat bij om alsnog Europees voetbal te gaan afdwingen.

Zij kwamen dus wat minder gemotiveerd dan anders aan de start tegen KV Oostende, dat wel overloopt van gretigheid, maar dan weer niet Europees kan/mag spelen. Geen Europese licentie. Wel een pluim voor Hein Vanhaezebrouck die – of het nu positief of negatief is – nooit een blad voor de mond neemt. Hem zullen ze missen in het Guldensporenstadion.

Ongeluksvogel van de week: Kevin De Bruyne

Dan speel je eens een wereldpartij, dan ben je eens gretig en dan scoor je bovendien nog in een levensbelangrijke wedstrijd. Kevin De Bruyne schoot Wolfsburg virtueel naar de vierde plaats en de Champions League, maar ook Bayer Leverkusen won en zo blijfven KDB en co op plek vijf in de stand. Europa League dus, en geen Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties