Spaanse clubs grijpen de macht in Europa

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Spaanse clubs grijpen de macht in Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sevilla won gisteren de Europa League en daardoor zal zowel de Europa League als de Champions League gewonnen worden door een Spaanse club. Hebben de Spaanse ploegen het leiderschap van de Engelse ploegen overgenomen in Europa? Manu Ferrera over het Spaanse voetbal en de titelstrijd.

“Het is toch al zeven of acht jaar dat steeds meer Spaanse clubs van zich laten horen en titels pakken in Europa. Zowel Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Valencia als Sevilla lieten zich al enkele keer opmerken. Ze worden ook steeds beter. Maar ik zou nog niet zeggen dat ze definitief de rol van de Engelse clubs overgenomen hebben. het kan elk jaar anders lopen”, aldus Manu Ferrera tegen Voetbalkrant.com.

De Spaanse clubs worden steeds beter

Ook de Spaanse titelstrijd is spannender dan andere jaren. Ook Atlético Madrid mengde zich dit seizoen in het titeldebat. “Het is niet echt een verrassing dat Atlético zo sterk presteert, ze hebben toch al wat prijzen gepakt de laatste jaren. Maar dat ze nog altijd meedoen voor de titel is toch wat onverwacht. Het wordt echter bijzonder moeilijk. Ze moesten winnen tegen Malaga, maar deden dat niet. Daardoor moeten ze minsten een punt pakken in Camp Nou, en dat is een hele zware opdracht, maar alles is mogelijk.”

Atlético maakt ook nog kans op de eindzege in de Champions League. Het speelt in de finale tegen stadsrivaal Real Madrid. “Ook dat wordt bijzonder moeilijk. Real doet niet meer mee voor de titel en kan zich volledig focussen op die finale. Atlético moet dit weekend nog vol aan de bak voor de titel en kan sleutelspelers geen rust gunnen. Het worden dus twee bijzonder spannende wedstrijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties