Deschacht zondag in rijtje der Anderlecht-groten?

Deschacht zondag in rijtje der Anderlecht-groten?
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht loopt al een eeuwigheid mee bij Anderlecht en heeft er vele successen geboekt. En dat zal -indien Anderlecht de titel pakt - nu ook weergegeven worden in de geschiedenisboeken.

Want Deschacht kan straks in het rijtje der groten van Anderlecht komen met zijn zevende titel. Enkel Jef Jurion, Pierre Hanon, Paul Van Himst, Jean Cornelis, Georges Heylens en Jef Mermans veroverden eerder zeven titels. Jurion en Hanon zelfs negen, Van Himst acht.

De 33-jarige linksachter heeft op zijn bescheiden manier een plaatsje in de geschiedenis van de club verdiend. Hij was steeds onder controverse, maar evenveel een trouwe soldaat. "Ik weet dat ik straks geschiedenis kan schrijven", lachte Deschacht donderdag. 

Ondanks hevige concurrentie houdt Deschacht al dertien jaar stand als linksachter. Telkens vocht 'Oli' zich terug in de ploeg. Zijn zevende kan ook de mooiste worden: "Iedereen zegt dat de concurrentie gefaald heeft, maar wij hebben hen doen falen. Ik heb altijd in mijn ploeg geloofd. Zelfs dat we nog gingen meedoen tot de laatste speeldag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties