Het Astridpark beloont zijn verloren zoon: Vanden Borre 'Speler van het Jaar'

Het Astridpark beloont zijn verloren zoon: Vanden Borre 'Speler van het Jaar'
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Wie is verkozen tot Speler van het Jaar bij Anderlecht? Nee, het is niet Youri Tielemans, Chancel Mbemba of Aleksandar Mitrovic. De fans vonden immers dat Anthony Vanden Borre het meeste impact had op paars-wit.

En ongelijk kunnen we ze niet geven. Vanden Borre had amper een paar matchen nodig om weer op topniveau te acteren. Na zijn selectie voor het WK nog een beloning voor de wilskracht die de rechtsachter aan de dag gelegd heeft. Op 27 oktober kreeg hij thuis tegen Standard zijn kans en niemand - ook Guillaume Gillet niet - kreeg hem nog van zijn plaats.

Ondertussen heeft hij vriend en vijand overtuigd dat hij zijn oude niveau weer kon oppikken. Want daar waren toch twijfels over toen hij zich anderhalf jaar geleden aan de deur van Herman Van Holsbeeck kwam aanmelden. Anderlecht sloot zijn verloren zoon terug in de armen en heeft daar nog geen moment spijt van gehad. 

Uithangbord en peter van sociale project

Naast zijn sportieve waarde is Vanden Borre immers ook een uithangbord van de club. Een Brusselaar die begaan is met de straatkinderen en daar ook naar handelt. De 26-jarige Rode Duivel steunt heel wat sociale projecten en is er ook de peter van. En de liefde is terug wederzijds, want Vanden Borre zal zijn oude draad niet meer oppikken. Daar is iedereen binnen de club van overtuigd.

De eeuwige speelvogel zal op het veld altijd wel goed zijn voor een frats of twee, maar dat maakt hem wie hij is. De kwajongen heeft zijn leven op het juiste pad gekregen en wordt daarvoor door de supporters, voor wie hij altijd iemand van het huis is gebleven, in de armen gesloten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties