Proto: "Als wij een kleine kampioen zijn, zijn de anderen grote losers"

Proto: "Als wij een kleine kampioen zijn, zijn de anderen grote losers"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto zag zijn WK in rook opgaan en zat dus met gemengde gevoelens na de titelviering. Maar toch overheerste de positiviteit, want voor de doelman is de meest onverwachte ook de mooiste.

Johan Walckiers in Anderlecht

Proto wil niet horen dat Standard de titel meer verdiende dan Anderlecht. "Als je het parkoers van Standard in de play-offs bekijkt, verdienen ze het gewoon niet. Ze hebben hun leidersrol nooit kunnen waarmaken. Wij zijn de winnaars. En als iemand ons een kleine kampioen noemt, zijn de anderen grote losers", schuwde Proto de straffe uitspraken niet.

Proto geloofde zelf al in de titel van bij het begin van de play-offs. "We verloren in Standard, maar ik geloofde er toen echt in, want ze waren niet klaar. Je voelde de stress bij hen."

Nul kans op WK

Proto geeft zichzelf ondertussen geen enkele kans meer op het WK. "Nul kans. Het is gebroken en zal me zo vlug mogelijk laten opereren. Maar ik denk aan een afwezigheid van ongeveer drie-vier maanden. Ik ben niet boos op De Pauw, dat zijn dingen die gebeuren. Hij deed het niet expres."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties