Slechts twee beloften van 2010 erbij in Brazilië

Caroline Tonnelier
| 21 reacties
Slechts twee beloften van 2010 erbij in Brazilië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Verkondigen dat België over heel wat jong talent beschikt, is als een open deur intrappen. Toch zijn er ook heel wat beloften die niet de stap naar de eerste ploeg maken. Zo zijn er amper twee spelers van de U21 van 2010 bij in Brazilië.

Als we een blik werpen op de selectie van toenmalig beloftentrainer De Sart voor bijvoorbeeld de EK-kwalificatiewedstrijd in augustus 2010, dan komen we daar maar twee namen tegen die nu ook deel uitmaken van de selectie van Wilmots. Het gaat om Mignolet en Alderweireld. Alleen die laatste kan wellicht rekenen op een basisplaats.

Net niet voor Vossen en Nainggolan

Een aantal andere spelers waren er dichtbij, maar haalden uiteindelijk toch Brazilië niet. In die categorie vallen met name Jelle Vossen en Radja Nainggolan (die weliswaar op de reservelijst van Wilmots staat). De meeste voetballers uit de selectie van De Sart zijn overigens wel nog actief in de hoogste klasse.

Dat een selectie bij de Jonge Duivels zeker geen garantie is op een latere carrière als international mag duidelijk zijn. Heel wat Belgische toptalenten waren er op die leeftijd immers gewoon al bij in de selectie van de Rode Duivels zelf. Denk maar aan Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard. 

De selectie van toen:

Doelmannen: Simon Mignolet (Sunderland/Eng), Cyprien Baguette (Charleroi)
Verdedigers: Toby Alderweireld (Ajax Amsterdam), Dedryck Boyata (Manchester City), Naim Aarab (Charleroi), David Hubert (Racing Genk), Denis Odoi (Sint-Truiden), Katuku Tshimanga (Lokeren)
Middenvelders: Yoni Buyens (KV Mechelen), Mehdi Carcela-Gonzalez (Standard Luik), Joeri Dequevy (Lierse), Yassine El Ghanassy (AA Gent), Sven Kums (KV Kortrijk), Geoffrey Mujangi-Bia (Wolverhampton Wanderers), Joachim Mununga (KV Mechelen), Radja Nainggolan (Cagliari)
Aanvallers: Brecht Capon (KV Kortrijk), Benjamin Mokulu Tembe (Lokeren), Jelle Vossen (Racing Genk)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties