Transfergeruchten van de dag: 23/05

Transfergeruchten van de dag: 23/05
Foto: © Photonews

Het seizoen zit er op en de zomerbreak is in zicht. Maar de clubs zijn druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

Daniel Opare trekt naar FC Porto. Zijn contract bij de Rouches liep af en hij mag dus transfervrij naar de club van Steven Defour. De Ghanese rechtsachter speelde vier jaar voor Standard.

De Braziliaanse doelman Gomes vertrekt bij Tottenham Hotspur. Zijn contract loopt af en van bijtekenen is geen sprake. De doelman kon zich nooit doorzetten op White Hart Lane.

Franky Van der Elst gaat mogelijk opnieuw aan de slag als trainer. De voormalige Rode Duivel is kandidaat bij tweedeklasser KSV Roeselare. De West-Vlamingen denken ook aan Yves Vanderhaeghe, maar het is nog niet duidelijk of die bij KV Kortrijk blijft of niet. Dat weet Het Nieuwsblad.

Volgens Standard-voorzitter Roland Duchâtelet zijn wel vijftien clubs geïnteresseerd om Michy Batshuayi in te lijven. Hoe dan ook is het nog wachten op een concreet bod volgens Het Laatste Nieuws. Als vervangers hebben de Rouches Hamdi Harbaoui en Tony Watt op het oog. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Bob Peeters is dan weer hélemaal op weg naar Charlton. Peeters verbrak eenzijdig zijn contract op de Freethiel, zo maakte Waasland-Beveren wereldkundig.

Ook bij zijn andere satellietclub wil Roland Duchâtelet graag een Belg aan het roer. Patrick Van Kets, trainer van de Standard-beloften, zou op weg zijn naar Carl Zeiss Jena. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

PSG is van plan een nieuwe coup te plegen. De Franse club zou 61 miljoen euro klaar liggen hebben voor David Luiz, verdediger bij Chelsea. Die zou dan de duurste verdediger ter wereld worden.

Wat met Bojan Krkic? De Spaanse aanvaller werd door Barcelona een jaartje uitgeleend aan Ajax, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Hij heeft nog een jaartje contract bij de Catalanen, maar wil eerst een gesprek met de nieuwe trainer, Luis Enrique.

Yaya Touré zal ondanks het niet krijgen van hartelijke felicitaties voor zijn verjaardag toch bij Man City blijven, meldt de Engelse pers vandaag. De beresterke middenvelder leek aan te sturen op een breuk.

West Ham United zou oude bekende Emmanuel Eboué terug naar de Premier League willen halen. De Ivoriaanse rechtsback heeft nog maar een contract voor één seizoen bij Galatasaray.

Alfred Finnbogason is een prioriteit voor de Griekse topclub Olympiakos. De aanvaller speelde zich dit seizoen bij Heerenveen in de kijker van heel wat clubs.

Trouwe soldaat Shola Ameobi vertrekt na veertien jaar bij Newcastle United. Dat liet de aanvaller weten via Twitter. Welk shirt de 32-jarige spits volgend seizoen aantrekt is nog niet duidelijk.

Daniël Van Buyten staat in de belangstelling van Red Bull Leipzig. Die club promoveerde onlangs naar tweede klasse en lijkt geïnteresseerd in onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties