Rode Duivels hot in koude Zweden: op de foto met voetbalsters

Rode Duivels hot in koude Zweden: op de foto met voetbalsters
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een bijtende wind in een koud, maar gezellig Olympisch Stadion kon de sfeer gisterenavond niet drukken. Enkele uitzinnige fans schreeuwden zich schor, vrouwelijke voetbalsters wilden graag op de foto met wat Rode Duivels.

Aernout Van Lindt in Stockholm

Een 50-tal Zweedse jongeren hadden de weg gevonden naar het Olympisch Stadion om daar kabaal te maken voor de Rode Duivels. Een van hen had zelfs een Belgische vlag mee: dat de Zweden gek zijn van de Belgen behoeft geen betoog.

Telkens een speler in die hoek van het stadion kwam lopen, riepen ze uit volle borst: "Van den Borre, Kevin (Mirallas), Adnan, Eden Hazard, ...", ze kenden ze allemaal. Geinig om zien en horen, zeker als enkel Rode Duivels hun hand opstaken ter bedanking en zo de meute nog wat meer opzweepten.

Hét moment volgde echter net na de training, die kwart voor zeven ongeveer eindigde. Die avond speelden de vrouwen van Djurgarden en Alta in hetzelfde stadion namelijk nog een competitiewedstrijd in de Zweedse tweede klasse. Een vermakelijk duel werd het, dat eindigde met een 2-2 gelijkstand.

Maar opwarmen, dat deden ze niet meteen. Eerst wilden ze maar wat graag even op de foto met de Rode Duivels. Adnan Januzaj, Marouane Fellaini en Eden Hazard waren de populairsten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties