Broos: "Het niveau van de spelers moet hoger"

Mattias Verhaeghe
| 24 reacties
Broos: "Het niveau van de spelers moet hoger"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels hebben na Luxemburg ook Zweden geklopt. "De oefenwedstrijden zijn geen waardemeter, maar zijn heel goed voor het vertrouwen", weet Hugo Broos.

“De Rode Duivels hebben twee puike wedstrijden gespeeld, met goed voetbal. Ze speelden wel niet tegen de sterkste ploegen, maar de resultaten zijn goed voor het vertrouwen. Op een WK is alles sowieso anders. Alle ploegen zijn enorm gemotiveerd en alles spelers spelen dan heel scherp. We kunnen er onze eerste wedstrijd zowel winnen als verliezen”, aldus Broos tegen Voetbalkrant.com.

“Luxemburg kom je nooit tegen op een eindronde. Uit die wedstrijd kan je dus helemaal niets halen. Zweden daarentegen is wel een ploeg die vaak op een EK of WK aanwezig is. Maar je zag dat de ploeg uitgeblust was na aan lang seizoen. Ze waren wel gemotiveerd, maar niet meer dan dat.”

“Het is nu de bedoeling dat we conditioneel top zijn tegen de eerste wedstrijd van het WK. Er zijn nog werkpunten, het niveau van de spelers moet nog hoger en er moeten nog meer automatismen gekweekt worden.”

Ongeïnteresseerde Hazard

Eden Hazard liep er de afgelopen week wat lusteloos bij en dat leverde hem wat kritiek op. Maar volgens Broos is er niets aan de hand. “Mensen verwachten veel van Hazard. Als hij aan een wedstrijd begint, verwacht men scherpe acties, assists en doelpunten. Dat is helaas niet altijd mogelijk, en dan krijgt hij snel het verwijt dat hij ongeïnteresseerd overkomt.”

“Misschien is dat gewoon zijn houding, maar is dat helemaal niet het geval. Ik trek geen conclusies uit zijn wedstrijden. Het belangrijkste is dat hij er staat tegen het begin van het WK.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties