Evander Sno: de aanwinst van Westerlo doorgelicht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Evander Sno: de aanwinst van Westerlo doorgelicht
Foto: © Photonews

Westerlo maakte bekend dat het Evander Sno wist te strikken. De promovendus heeft zo zijn eerste belangrijke versterking beet, maar wie is de kersverse aanwinst van de Kempense club nu eigenlijk?

Door Timothy Collard

Sno speelde op jonge leeftijd voor eerst Ajax en vervolgens Feyenoord. Het was echter bij NAC Breda dat de middenvelder  op het hoogste niveau de neus aan het venster stak.

Hartstilstand

NAC had een aankoopoptie op de Nederlander, maar die verkoos een avontuur bij Celtic boven een verlengd verblijf in de Eredivisie. Na zijn tijd in Schotland keerde Sno terug naar Nederland, waar Ajax hem vastlegde.

Bij de Amsterdamse topclub sloeg in september 2010 ei zo na het noodlot toe voor de middenvelder. In een wedstrijd met Jong Ajax werd Sno getroffen door een hartstilstand. Na dat hij minutenlang gereanimeerd werd kwam hij opnieuw bij bewustzijn.

Niet door medische keuring bij Genoa

Toen Sno opnieuw de oude was, leek een knappe transfer naar de Serie A in de maak. Genoa meldde zich, maar zag na de medische keuring toch af van het aantrekken van de speler. “In Italië zijn er regels die verhinderen dat hij hier kan spelen. Jammer, want Sno is een groot atleet”, aldus de preses van de club destijds.

De Nederlander, die sinds het voorval in 2010 met een defibrillator speelt, zette zijn carrière verder bij RKC Waalwijk, waar NEC hem al na één seizoen wegplukte. Daar begon Sno het seizoen als titularis, tot hij in september tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord te maken kreeg met hartritmestoornissen.

Sno onderging twee maanden later een operatie voor die hartritmestoornissen, maar spelen voor NEC deed hij niet meer. De relatie tussen club en speler verzuurde, en begin april 2013 namen beide partijen afscheid van elkaar.

Terugkeer naar RKC en transfer naar Westerlo

Sno vatte het afgelopen seizoen aan als vrije speler, maar zette in oktober opnieuw zijn krabbel bij RKC. De 27-jarige middenvelder groeide onmiddellijk uit tot een vaste waarde. Sno scoorde dit seizoen vier goals, waaronder twee in de 2-0-overwinning tegen PSV begin februari.

Ondanks het feit dat de man met Surinaamse roots op persoonlijk vlak een goed seizoen draaide, slaagde hij er niet in om zich te handhaven in de Eredivisie met RKC. De club degradeerde, en vanaf volgend seizoen is Sno te bewonderen in onze eigenste Jupiler Pro League.

Verleden bij Oranje

Sno werd in 2006 bovendien ook opgeroepen voor de nationale ploeg van Nederland. Hij maakte deel uit van de selectie die het opnam tegen Engeland, maar kwam niet in actie. Op de Olympische Zomerspelen van 2008 speelde hij vier wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties