Interview Van Buyten de ervaren rot op het vliegtuig: "Minder nerveus dan in 2002"

Van Buyten de ervaren rot op het vliegtuig: "Minder nerveus dan in 2002"
Foto: © Photonews

Vandaag nemen de Rode Duivels het vliegtuig richting Brazilië. Daarbij ook Daniël Van Buyten, die er in 2002 in Japan en Zuid-Korea ook al bij was. "Ik ben nu minder nerveus dan toen", beschouwt hij al even voor op de komende weken.

Aernout Van Lindt in Brussel

"We hebben vertrouwen getankt tegen Tunesië door toch weer te winnen. Alles is positief: we hebben kansen gehad, we hebben vertrouwen en ook voor mij persoonlijk loopt alles goed", geeft Van Buyten aan over hoe de stages verliepen de voorbije weken.

Bank gaat zeker het verschil maken

"Nu moeten we op zoek gaan naar die laatste procenten. Of ik zal spelen op het WK? We zien wel, sowieso moet iedereen er klaar voor zijn. De bankzitter zullen zeker en vast het verschil maken", orakelt de verdediger van Bayern München.

"Ik heb 2,5 matchen gespeeld in de voorbereiding en geen doelpunten moeten incasseren, dat is goed voor het vertrouwen. Deze matchen blijven belangrjk en we hebben het zeer goed gedaan."

Trots op match tegen Brazilië op WK 2002

Het streepje dat Van Buyten voorheeft op de anderen is dat hij al de ervaring van een wereldkampioenschap heeft. "Hoe nerveus de anderen zijn? Daar kan ik niet over oordelen. Feit is wel: ik ben persoonlijk minder nerveus dan tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea."

"We moeten ons helemaal smijten en het beste van onszelf geven. Maar er ook van genieten en ons achteraf niets te verwijten hebben", gaat Van Buyten verder. Hij denkt nog met trots terug aan zijn vorige WK, waar hij samen met Wilmots actief was op het veld: "Onze match tegen Brazilië toen is mijn mooiste moment. We verloren, maar speelden goed. Daar blijf ik trots op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties