Prendergast: "Wilmots kwam niet eens protesteren"

Mattias Verhaeghe
| 34 reacties
Prendergast: "Wilmots kwam niet eens protesteren"
Foto: © SC

Peter Prendergast zal altijd bekend blijven om het afgekeurde doelpunt van Marc Wilmots op het WK van 2002. Toch blijft hij zichzelf verdedigen. Tegenwoordig is hij een succesvol zakenman in Jamaica.

“Natuurlijk herinner ik mij die match. Het was een goede match, die achteraf een controversieel staartje kreeg door die belachelijke verklaring van Marc Wilmots op de persconferentie”, aldus Prendergast in Het Nieuwsblad.

“Ik kan alleen maar herhalen wat ik al tweeduizend keer heb gezegd. Kijk eerst naar de fase die aan de goal voorafgaat. De Brazilianen begaan een overtreding op het middenveld, maar ik geef balvoordeel aan de Belgen. Als ik erop uit was de Belgen te benadelen, had ik die aanval gemakkelijk kunnen afbreken.”

“Meteen na dat balvoordeel vertrekt de voorzet vanop rechts. Wilmots kopt de bal binnen, maar nog voor hij in het net ligt, fluit ik een overtreding. Die gebeurt vóór Wilmots en Roque Junior de lucht in gaan. De linkerhand van Wilmots is waar het om gaat. Op de beelden zie je alleen de sprong, maar niet de duw die eraan vooraf gaat. Wilmots houdt Roque Junior met zijn linkerhand naar beneden, waardoor hij vrij kan koppen.”

“Roque Junior is groter dan Wilmots, maar hij gaat amper de lucht in. En zie je ook de reactie van Wilmots na mijn beslissing? Je bent op het WK en jouw doelpunt wordt afgekeurd en toch toon je geen enkele uitdrukking van verrassing op je gezicht. Marc komt ook niet protesteren. De enige die naar mij toekomt, is die zwarte aanvaller(Mbo Mpenza).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties