De kijk van onze WK-ambassadeur: Australië

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Australië
Foto: © SC

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Australische ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben een 24-jarige Sijselenaar die na een jaartje werken als leerkracht secundair onderwijs besloot de interimjobs even te laten wachten en op ‘wereldreis’ te vertrekken. Na enkele maanden leerde ik in Cambodja mijn vriendin kennen en reis sindsdien met haar rond. De laatste 4 maanden daarvan in Australië! We kochten hier een Ford Falcon Wagon waarmee we hopen volledig rond te raken.

Geloof het of niet, maar in Australië is het moeilijker om het (Belgisch) voetbal te volgen dan in Azië. Telkens moet ik naar de bib om toegang tot het internet te hebben. Balen dat Anderlecht weer kampioen speelde, en Club slechts derde eindigde.

Het wordt moeilijk om het WK volledig te volgen, maar onder impuls van een Australische vriend die ik in Laos leerde kennen, het feit dat ik nu in Melbourne verblijf én dat Matt Ryan de rijzende ster van Australië en Club Brugge is, besloot ik mezelf kandidaat te stellen om Ambassadeur van Australië te worden. Minimaal drie keer zal ik dus om 2 uur s’nachts mijn vriendin moeten wekken om naar een café of plein te rijden waar ze de Australische en Belgische wedstrijden live uitzenden.

Verwachtingen

Ik verwacht (zware) verliezen tegen Chili en Spanje, maar hoop om een puntje te rapen tegen een sterk verzwakt Oranje. We eindigen waarschijnlijk laatste, maar als we de Belgische eer kunnen helpen en Nederland uit de 2e ronde houden is dit WK al geslaagd.

Speler(s) om te volgen

Toch zijn er 3 spelers die in mijn ogen kunnen verrassen. Matt Ryan wordt een nationale held als hij eens de nul kan houden. Verder koos Postecoglou, in tegenstelling tot zijn voorgangers, voor veel jonge jongens. Tommy Oar kennen sommigen misschien uit de Eredivisie. Hij kan van op de linkerflank misschien wel voor de actie en assists zorgen die Cahill nodig heeft. Een minder bekende jongen is Tom Rogic, die met zijn vista en fantastische eerste baltoets misschien wel van vitaal belang kan zijn.

Waarom ook u voor Australië moet supporteren

Ik vermoed dat Matt Ryan de grootste reden is waarom Belgen voor The Socceroos zullen supporteren, gevolgd door een hoop op een Nederlandse blamage misschien. Maar iedereen die al in Australië is geweest weet dat niet voetbal, maar de open-minded manier van leven de echte reden is waarom mensen voor dit land moeten supporteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties