Onze scheidsrechter analyseerde de match van Nishimura

Onze scheidsrechter analyseerde de match van Nishimura
Foto: © Photonews

De ongelukkige hoofdrolspeler tijdens de openingswedstrijd gisteren was scheidsrechter Yuichi Nishimura. Wij vonden een scheidsrechter die af en toe de arbitraire beslissingen op het WK zal analyseren. Hij geeft de Japanner alvast geen supergoed rapport.

Ruben Van Puymbroeck is 21 jaar en zelf al enkele jaren actief als scheidsrechter. Hij probeert op een kritische manier de prestatie van de scheidsrechters op het WK te belichten. Dit is zijn analyse van de ref tijdens de openingswedstrijd:

Wanneer heb je als scheidsrechter een goeie match gefloten ? Heel juist, wanneer niemand over jou praat. Als je vandaag gelijk welke krant openslaat, komt één naam telkens terug. 
"Kamikaze" ref Yuichi Nishimura. Nooit een goed teken? We overlopen even de drie dubieuze fases.

 1. De rode kaart voor Neymar 

De scheidsrechter stond goed gepositioneerd, zag de uithaal van Neymar, maar  meer dan waarschijnlijk niet hoe Neymar eerst keek waar Modric zich bevond en vervolgens doelbewust zijn arm in het aanzicht van de Kroaat plantte. Daarom kan je op deze fase de  Japanner weinig verwijten. 

Oordeel: Neymar maakte bewust een slaande beweging. Dit moest een rode kaart zijn. 

2. Strafschopfase Fred

Oscar gaat door op rechts, speelt Fred aan. Die laatste gaat tegen de grond. Beslissing van de ref : Penalty.  Nishimura floot met deze beslissing zichzelf vervroegd naar huis. De Japanner stond perfect gepositioneerd, er waren geen spelers in zijn gezichtsveld. Lovren legt zijn hand op de schouder van Fred, er is geen duw of een trekbeweging. 

Oordeel: Dit is allesbehalve een strafschop en een zware scheidsrechterlijke flater.

3. De afgekeurde goal van Kroatië

Een voorzet van op links valt in de kleine baklijn. César gaat voor de bal, alsook Olic.  Beide raken elkaar in de lucht. Beslissing van de ref : Fout op de doelman. 

Oordeel:  Het klopt dat in sommige competities (bijvoorbeeld de Engelse) deze fase niet afgefloten zou worden, niettemin is dit een terechte beslissing. Wanneer je  met de doelman in duel gaat binnen de kleine baklijn bega je een fout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties